Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi az, hogy vádirat, mit...

Mi az, hogy vádirat, mit jelent? Akkor most el leszek ítélve?

Figyelt kérdés

Azt sem tudom milyen ügyről van szó, de hétfőn át kell vennem egy "vádiratot" valami két kerület bíróságától garázdaság vétsége miatt. Ez mit jelent?

Valami apró veszekedésről lehet szó, ügyvédem nincs. Mit jelent ez, hogy vádirat? Átvettem már egy vádiratot korábban BKV ellenőrökkel való összetűzés miatt de azóta sem lett belőle semmi, sem tárgyalás, semmi.

Szóval mi ez az egész? Nagyon aggódom. Valószínűleg valami családi balhé, mostanában szeretnek feljelentgetni a rokonok, és a rokonaim barátai.

2014. febr. 21. 13:35
 1/4 A kérdező kommentje:

Tehát a BKV-s ügyre visszamenőleg akkor a bíróság nem köteles foglalkozni a vádirattal? Vagy köteles?

Ha ez már megvan akkor 90%, hogy büntetés lesz a vége?

2014. febr. 21. 13:36
 2/4 tetro ***** válasza:
Ennyiből senki semmire nem tud még csak nagyon következtetni se...
2014. febr. 21. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:

nemdebár a II-III.kerületi bíróság?

a vádiratot az ügyészség nyújtja be a bíróságnak nyomozás végén(lényegében leírja a történeti tényállást avagy a sztorit hogy mit műveltél és ezzel milyen bűncselekményt valósítottál meg, milyen szankciót indítványoz ellened milyen bizonyítékok alapján, az ügyészség kiket idéz tanúként vádlottként védőként,...nameg a személyes adataidat is tartalmazza persze). ezután a bíróság kitűzi a tárgyalást.

nekem azt ne kamuzd hogy fogalmad sincs miről van szó mert csak úgy vádolhatnak meg ha előtte kihallgattak gyanúsítottként.max amiatt nem emlékezhetsz mert rengetegszer van rendőrségi ügyed és elvesztetted a fonalat hogy ez most éppen melyik.

azt tudom még elképzelni hogy a BKV ellenőrös esetnél te nem vádiratot kaptál hanem még csak gyanúsított kihallgatásról szóló jegyzőkönyvet

2014. febr. 21. 15:16
 4/4 Agent Cooper ***** válasza:

Budapesten általában két kerületnek van egy járásbírósága (pl.: V-XIII., IV-XV., XVIII-XIX., stb.), valószínűleg az elkövetés helye szerinti illetékes bíróságtól kapta az idézést.

A BKV-s történet inkább közfeladatot ellátó személy elleni erőszak lehet. Az lesz a szép, ha büntetőeljárás alatt sikerült újabb bűncselekményt elkövetni, abból még letöltendő is kisülhet.

Az meg a hozzáállását jelzi, hogy nincs ügyvédje. Én is szeretem az olyan ügyfeleket, akik az elsőfokú marasztaló ítélettel találnak meg, hogy akkor most csinálni kéne valamit...

2014. febr. 21. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!