Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális letölteni ezt a könyvet?

Legális letölteni ezt a könyvet?

Figyelt kérdés

Puskintől az Anyegint egy mek.oszk, vagy valami ilyesmi nevű oldalon megtaláltam pdf-ben, de nem tudom, hogy ez legális-e, vagy inkább vegyem ki a könyvtárból. Úgy tudom, hogy az ilyen régi írások közkincsek, de ha a boltban is meg lehet pénzért kapni papíron, akkor most csak nem lehet teljesen legális ezt felrakni a netre...hát még letölteni.

Kötelező olv.-ként kéne elolvasnom, és ezért lenne jó, ha meglenne.

2014. febr. 20. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Ez a Magyar Elektronikus Könyvtár. A Széchenyi Könyvtárnak az online része.

Teljesen legális.

2014. febr. 20. 20:33
 2/5 Csiß ***** válasza:
54%

Ha le mered tölteni,hajnalban a TEK fog a lapockádon térdelni!!!

(dehogy is..húzd le bátran)

2014. febr. 20. 20:35
 3/5 anonim ***** válasza:
A szerző halálától számított ötven évig jár jogdíj az örökösöknek, ha az letelt, onnantól kezdve senkinek az érdekeit nem sérti, ha ingyen is hozzáférhető lesz a könyv. Az említett oldal teljesen legális, nyugodtan letölthetsz onnan bármit. Majd látni is fogod, hogy mostani irodalmat szinte semmit nem találsz, legfeljebb pár olyan kortárs íróét, akik saját maguk hozzájárultak a közzétételhez.
2014. febr. 20. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és amit a boltban fizetsz, azt már nem magáért a műért fizeted, hanem a kiadónak a papír-, nyomtatás és egyéb költségeket.
2014. febr. 20. 20:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat! :)
2014. febr. 20. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!