Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lakáshasználati díj. Kérhető-e...

Lakáshasználati díj. Kérhető-e sziveségi lakáshasználótól?

Figyelt kérdés
A saját,tulajdonomban(egyedűli tulaj vagyok)lévő ingatlanba tavaly nyáron beköltözött illetőtől jogilag igényt támaszthatók-e lakáshasználati díjat?Ha igen,Mennyit?Nehezen tudom kitenni törvényesen(magyar jog),folyamatban van.Az ingatlant használja,a költségekbe egy fillért sem hajlandó fizetni.Ha egy mód is van rá(törvényesen)nem szeretném,hogy megússza,amíg a lakcímkényszerkijelentés meg nem történik.Köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 18. 22:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Mivel állandó a lakcím,nem zárható ki,"

Ez egy hatalmas tévedés. Az állandó lakcím csak egy adminisztratív dolog, nem keletkeztet semmilyen jogot. De ha megszünteted, akkor nem is szüntet meg semmilyent.

2014. febr. 19. 08:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Szépen kiteszed az utcára és kész.

Nincs olyan törvény, h köteles vagy ott tartani.

Mehet a rendőrségre nyugodtan, nem tudnak veled semmit sem csinálni. Megmondod a rendőrnek, h szakítottatok és kiraktad. Ehhez jogod van.

2014. febr. 19. 08:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez vagy egy kamu kerdes, vagy hulye a kerdezo, vagy nem mond el mindent.

Ha a not nem ruhaztad fel semmilyen joggal, irasos szerzodessel, akkor miert nem teszed ki? Kihivod a rendoroket es kitessekelik.

Es mar a sztori is furcsa. A csaj pestre akart koltozni. Barki odakoltozhet aki kivesz egy szobat, ingyen pedig senki nem kap szobat. Attol mert osszejon egy pesti fiuval meg nem jar neki egy ingyen lakas pesten. En nen is ertem az egeszet.

2014. febr. 19. 14:56
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem kamu,és hülye sem vagyok.Viszont aki ilyen tudatlan a témában,miért szól hozzá?Az ismereteid bővítéséne céljából elárulom,hogy ha az állandóra bejelent valakit(még ha nem is fízet,és ez lehet albérlő is)kiteszik erőszakkal,vagy csak zárat cserélnek,az illető rendőrt hívhat(magyar jogrendszer)és a tulajt viszik el,mert korlátozza a szabad mozgását.Bíróságnál lehet kérni a kényszerkijelentést,amit most intézek.A kérdés nem is erről szólt,ezt a részét megoldom(pl.lakhatatlan lesz a ház nemsokára).Arra voltam kiváncsi,hogy ebben az esetben is jár -e lakáshasználati díj?(ez nem albérleti díj,a kettő nem ugyanaz.)Azt tudom,hogy házastársak közzött,váláskor van ilyen,de az én példámra nem találtam semmit a neten.
2014. febr. 19. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!