Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek annak, ha visszaélnek egy fényképemmel?

Figyelt kérdés
Nyilván nem egy meztelen fotóról, hanem egy sima, egyszerű képről van szó, ha mondjuk a megfelelő körítéssel tálalják (pl. elkezdenek rágalmazni); ekkor milyen (inkább jogi) következményei lehetnek számomra és a másik fél számára? Mit lehet tenni, ha ilyen helyzetbe kerülök? (mMég nem voltam ilyen szituációban, de a mai kiszámíthatatlan világban ki tudja, jobb előre felkészülni, mintsem pofára esni, meg hát megint ki tudja, hogy egy ártatlan facebookos képből mit lehet kihozni?) 16/f

2014. febr. 17. 18:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
jaja, valami ilyemire gondoltam, hogy esetleg valami vicces kedvű barátnőjével kirajkák facebookra és ott terjesztik
2014. febr. 18. 17:30
 12/17 anonim válasza:
31%

Aha okés, tágítsd akkor te is a látóköröd barátom.

Ne tudom hallottál e már az anonim proxy szerverekről?

Hmm? Hallottál?

Mert ha olyan tájékozott vagy ebben a témában, akkor tudnod kéne hogy 2 perc alatt csinálok egy kamu FB profilt, újabb 2 perc ráfordítással felrakom a képeket és egyéb adatokat.

És mindezt egy proxy szerveren keresztül, amire még egy 14 éves is rátud csatlakozni ha már képekkel akar vissza élni.

Na és akkor most jön az, hogy a büdös életbe nem fogják megmondani hogy honnan került fel az a kép, vagy FB profil, mivel egyszer Kínából, máskor Ausztráliából jelentkezek be!?

Szóval lehet itt osztani azt észt, hogy személyiségi jogok stb. kitörölheted a valagad a jogaiddal meg az ügyvédeiddel!

Am meg nem értem, hogy a hírességek hogy jöttek ide, na mind1 nem is akarom megtudni.

Egy megoldás van, nem rakunk/küldözgetünk ki olyan képet sehova amivel bárki vissza tud élni.

Vagy ha szerencsénk mert pancser az illető és elég pénzünk van, akkor TALÁN meg lehet keresni, de az még a felelősségre vonástól kqrva messze van.

Arról meg nem is beszélve, hogy pl mobilnet esetén minden csatlakozásnál más IP címet kapsz, és az az IP is max arra elég, hogy az adó torony 30km-es körzetében volt az illető aki elkövette a dolgot.

És ha nem előfizetéses mobil, akkor meg lehetetlen vissza keresni mivel nincs semmi ami alapján be lehetne azonosítani az IP címet.

Dióhéjban ennyi.

2014. febr. 18. 17:42
 13/17 anonim válasza:
69%

Borzasztó ostoba vagy ha már elkezdtél személyeskedni. De nem érdekes. Légy boldog vele.

A kérdezőnek mondom:

Nyilvánvalóan nem azt mondtam, hogy CSAK ez a lehetőség létezik, hanem azt, amire te is kíváncsi voltál, hogy ilyen lehetőség IS létezik. Tehát ha egy buta rosszakaród ilyet csinál, az bizony számonkérhető lehet. És az is nyilvánvaló az értelmesebbje számára, hogy ha valakinek van esze, akkor azt nem lehet elkapni, de az értelmesebbje azt is észreveszi, hogy rögtön az elején én is mondtam, hogy feltéve HA elkapják az illetőt.

Szóval a lényeg, hogy a jog téged véd, az pedig továbbra is kérdés, hogy elkapható-e az illető vagy sem.

2014. febr. 18. 18:19
 14/17 anonim válasza:

Na mert te olyan sok hasznos dolgot böfögtél ide, hogy a törvény téged véd xdd haha :D

Ostoba vagy te, meg a szánalmas semmit mondó hozzászólásid, legyél büszke rá, na szép estét, kiléptem a fogyatékos levegőbe hadoválók köréből :-**

2014. febr. 18. 19:16
 15/17 anonim válasza:

Ne önjelölteket kérdezz, hanem ügyvédet.

Az önarcképed, így a fényképed is személyes adat. Mint ilyen, védett. Akkor is védett, ha önként "adtad meg".

Tehát komolyan büntetik ha el tudják kapni azt aki visszaél vele.

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.

Tágítsd egy kicsit a látóköröd. Gondolj például arra, hogy az illető ellensége fogja a fotót, kirakja egy FB oldalra, aminek az a neve, hogy "Pedofil xy vigyázzatok" és elkezd vádaskodni.

Itt egyértelmű, hogy ki tette ki a képet (ha egyértelmű, de azért vannak erre eszközök), és egyértelmű a visszaélés is.

Ne csak arra gondolj mikor kiszabadul valami híresség fotója és körbejárja a világot. Nem beszélve arról, hogy azok sose véletlenek.

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.

"de az értelmesebbje azt is észreveszi, hogy rögtön az elején én is mondtam, hogy feltéve HA elkapják az illetőt. "

Hol is írtad értelmeske? Mert ez a két kommented van csak, amiben nem említed ezt meg? Vagy talán beképzeled magadnak?

"Tágítsd egy kicsit a látóköröd"

Ki is kezdte a személyeskedést?

És még te ostobázol le engem, mikor azt sem tudod mit írtál?

Te szánalom kupac :D

Szerintem ez elég égő, na mind1 most már tényleg megyek, csak ez még eszembe jutott ;)

2014. febr. 18. 19:25
 16/17 A kérdező kommentje:
jól van na nyugi, nem az volt a kérésem , hogy vesszetek össze, hanem hogy válaszoljatok a kérdésre
2014. febr. 18. 19:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Én voltam az #5-#6 "önjelölt" :-).

Amatőr fotósként (és nem kevés jogi kérdéssel foglalkozó szakemberként) pontosan tudom, hogy mit kell aláíratnom ahhoz, hogy egy képet jogszerűen felhasználhassak, így valóban erős szabályok védik az alany jogait, így biztonságban vagy.

Hogy ezt hogy lehet érvényesíteni? Meglepődnétek, hogy olyan - egyébként elég fura - szituáció volt, amkor a képen lévő alany sérelmezte a kép felhasználását és a bíróság az alany javára döntött. Magyarországon.

Csak egy példa, de sok ilyen volt:

[link]

2014. febr. 18. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!