Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi az esély rá, hogy...

Mennyi az esély rá, hogy ebben az esetben megváltoztatják a nevem ha kérelmet adok be?

Figyelt kérdés
gyerekkorom óta gyülölöm a keresztnevem ezért anyukám 12 éves koromban hozzá kapcsoltatott egy másikat. De sajnos az is megmaradt amit utálok. A családom svájci származású apai ágról, eredetileg német volt a vezetékneve a leszármazottaknak, csak nagyapám magyarosíttatta. Én viszont szeretném visszavenni az eredeti svájci vezetéknevemet is. Mennyi rá az esély, hogy visszavehetem az eredeti vezetéknevet azzal együtt, hogy végre teljesen eltöröljék azt a keresztnevet amit utálok?
2009. dec. 9. 07:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfogadható magyarázattal szolgálsz és be tudod bizonyítani az eredeti név létezését, biztos engedélyezik.

A férjemnek német neve van, a gyerek is azt a nevet kapta, de neki fonetikusan kellett írni. 18 éves korában kérvényezte az eredeti nevet és annak eredeti íráshasználatát. Minden további nélkül átírták minden iratát. Természetesen nem volt ingyen.

2009. dec. 9. 09:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem. Ha a keresztnevedet gyűlölöd akkor miért a vezetéknevedet akarod megváltoztatni?:S
2009. dec. 9. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

ha egyedi eset vagy, és magyarként akarsz valami idegen vagy "különleges" nevet, a Nyelvtudományi Intézet jóváhagyása is szükséges!!!

2009. dec. 9. 18:31
 4/6 A kérdező kommentje:
a vezetéknevemet a leszármazottaim miatt akarom. Csak annyi, hogy a vezetéknevemet változtassák vissza és eltöröljék ezzel együtt azt a keresztnevet amit utálok. A hozzákapcsolt keresztnév megmarad mivel azt használom. Csak tudod van egy olyan hülye emberi szokás, hogy ha valakinek 2 keresztneve van, automatikusan az elsön szólítják, holott nemis biztos, hogy azt használja. Na és engem azzal ki lehet kergetni a világból. Ezért szeretném elindítani ezt a folyamatot, ami tudom, hogy nem olcsó. Köszönöm szépen a segítséget, akkor megpróbálom:)
2009. dec. 10. 06:39
 5/6 anonim ***** válasza:
A teljes neved megváltoztathatod. Általában rá akarják beszélni az embereket, hogy legalább a monogram maradjon.
2009. dec. 10. 16:35
 6/6 anonim ***** válasza:

A nevvaltoztatas 10 ezer forint - minden anyakönyvi hivatalban reszletes felvilagositast adnak a lehetösegekröl (pl. törtenelmi magyar nevet nem lehet valasztani). Menj az anyakönyvi hivatalba s mondd el a problemat - megkapod a valaszt. Az, hogy valamelyik nevedet utalod - nem jatszik szerepet az ügyben. Nevet akarsz valtoztatni - ennyi!

Elkepzelhetö az is, hogy a regi csaladi nev visszaveteleert nem is kell fizetned (bar manapsag....).

2009. dec. 13. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!