Hogyan szűntethetem meg az állandó lakcímemet?
Figyelt kérdés
Kettős állampolgár vagyok és Magyarországon is van állandó lakcímem, viszont megszeretném szűntetni az állandó lakcímemet és helyette tartózkodásit szeretnék! Ezt hogyan tehetem meg?2014. febr. 13. 20:53
2/5 A kérdező kommentje:
Nem baj! A lényeg, hogy tartózkodásim legyen állandó helyett :)
2014. febr. 14. 10:08
3/5 anonim válasza:
Bemész az okmányirodába, és közlöd, hogy külföldön szeretnél letelepedni. Egyúttal közlöd a magyarországi tartózkodási helyedet is. A külföldi lakóhelyedet választásod szerint megadhatod, nem kötelező. Viszed magaddal a magyar személyidet és a lakcímkártyádat, melyeket bevonnak. Új lakcímkártyát kapsz, melyen lakóhelyként "külföldi cím", tartózkodási helyként pedig a magyarországi tartózkodási helyed fog szerepelni. A tartózkodási hely (lakás) tulajdonosának aláírása is kelleni fog, illetve helyette elfogadnak közokiratba vagy teljes bizonyítóerejű magánokiratba foglalt bérleti szerződést is.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszod! :)
Megkérdezném, hogy ez kerül valamennyibe?
2014. febr. 16. 09:04
5/5 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy az eljárás illetékmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!