Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Személyi igazolvány hosszabbít...

Személyi igazolvány hosszabbítása hogy is működik?

Figyelt kérdés
Lejár a személyim áprilisban, ugye előtte elmegyek hogy újat csináljanak, kifizetem az 1500 FT-t ha jól tudom, de akkor a régi, még érvényes személyim nálam marad? Mert jogsim van, azzal Magyarországon még jó vagyok, de külföldre elég sokszor megyek, általában csak a szomszéd államokba, de ez nincs előre tervezve, csak megyek, és ugye oda kell a személyi, tehát minden nap kell hogy legyen érvényes személyim. Ha az új elkészül akkor azért be kell menni, és akkor adom le a régit?
2014. febr. 13. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vagy leadod és kapsz egy papírt, az újat ajánlva kapod meg; vagy megtartod, de akkor be kell menni átvételkor, és akkor adod le.
2014. febr. 13. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Addig míg érvényes nálad marad a régi! Ha kiadják az újat, akkor kell leadni.
2014. febr. 13. 17:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2014. febr. 13. 21:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Amíg érvényes,marad a régi, ha már lejárt, adnak ideigleneset, az újat meg ha megérkezik, kérheted is, hogy postázzák, am úgy tudom, hogy 1500 az akkor kell, ha már lejárt, amikor újat csináltatsz.
2014. febr. 14. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!