Ha kötekedik velem egy cigány és én önvédelemből megölöm akkor megbüntethetnek?
Azt tudom,hogy meghurcolnak és a cigányok nem örülnének neki de önvédelem az önvédelem.
A törvény az én oldalamon áll?
"Tehát akkor a rendőrök megvédenek ha a cigányok bosszút akarnának állni?"
ELVBEN igen, de az elmélet itt is messze áll a gyakorlattól. Már csak azért is, mert hát mi a fenét tudnának csinálni, ha van egy-két bosszúálló agyatlan?
Nálunk nem kapsz másik személyazonosságot, elbújni se tudsz hova, szóval nem tudnak megvédeni.
"Azért kérdem mert egyik este sétáltam haza és két szép rétinéger kötött belém,hogy pakoljak ki.Én rögtön ütöttem és habár nem sérültek meg komolyabban de meghalhatott volna valamelyik."
Amíg csak a szájuk jár, te vagy a hunyó. De ha a fenti esetben tudod bizonyítani (egy horzsolással, egy zúzódással) hogy tettlegesen bántalmaztak, akkor jogos védelmi helyzet volt.
És ha ebbe belehalt valamelyik, akkor úgy járt.
(szintén a #4. voltam)
Azért kérdem mert egyik este sétáltam haza és két szép rétinéger kötött belém,hogy pakoljak ki.Én rögtön ütöttem és habár nem sérültek meg komolyabban de meghalhatott volna valamelyik.
van még remény :)
Ez attól függ hogy a támadás milyen súlyú, hol történik és mikor.
Tuti biztos önvédelem ha, este nézed a barátok köztöt és rád ront 3 cigány koca és megtámad.
Erősen vizsgálandó ha utcán megtámadnak és te megölöd... Itt már azt is nézik hogy miért tartasz magadnál mondjuk kést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!