Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beidéztek tanunak, kifizetik...

Beidéztek tanunak, kifizetik az utat? Többi lent

Figyelt kérdés

Beidéztek tanunak Nyíregyházára. Állandó lakhelyem is Nyiregy. Viszont Pesten lakok. Nem hivatalosan. Mármint nincs a lakcimkártyán feltüntetve a cím. Viszont itt dolgozom. Ilyenkor is megtérítik az utazási költséget? Oda vissza kell, hogy kifizessék?

Törvény szerint hogy van?

Köszönöm a segítséget!

#kifizetés #Tanuköltség
2014. febr. 5. 19:20
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Nemtudom hogy megtérítik-e az utat, de a helyedben semmiképp se mennék el. Vagy érted jönnek rendőrkocsival és elvisznek (ez ingyen van ugye) vagy engem is idéztek már be tanúnak, nem mentem el és nem történt semmi.
2014. febr. 5. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem. Nem bemondásra működik akkor mindenki a világ másik végéről érkezne.
2014. febr. 5. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
hivjad fel a birosagot ahova beideztek es kerdezz ra. regebben akkor fizettek ha vitted a jegyedet vagy szamlat. ha a rendorseg visz az sincs ingyen, utolag szamlaznak neked, raadasul elobb mennek erted mint gondolnad. en is voltam tanu, az idezeseket nem vettem at, es hajnalban mentek az allando lakcimemre, szerencsere nem ott laktam. amikor meg nem jelentem meg a targyalason akkor 5 000 forint penzbirsagot kaptam, amit le is ulhettem volna 5 nap alatt.
2014. febr. 5. 19:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy muszáj bemenni.

Ha viszem a munkaszerződést, hátha el fogják fogadni. De nem tudom. Tudom, hogy ilyen alapon akármit mondhatnék.

De kocsival megyek. Ha a 4es úton megyek, az autópálya díjat megspórolom. De akkor is sok.

2014. febr. 5. 19:46
 5/10 A kérdező kommentje:
Rendőrségre hívtak. Nem bíróságra. Azt sem tudom, miért.
2014. febr. 5. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Megtérítik, meg van határozva, hogy az autó fogyasztásához mérten mennyi jár km-ként. A forgalmi engedélyt vidd magaddal (mármint ne hagyd az autóban), arra szükség lesz.
2014. febr. 5. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen fizetik csak szólni kell. Forgalmit vagy vonat vagy buszjegyet vigyél magaddal és fizetik.

El kell menni, mert a "rendőrkocsi" nem olcsó, több száz ft kilométerenként a díja:-)

De ha felhívod azt aki küldte az idézést lehet vele egyezkedni, hogy máskor hallgasson ki vagy kérni kell tőle, ha lehet akkor ott hallgassanak ki ahol laksz. Habár ezt nem kötelessége engedni, de megkérhet valakit írásban, hogy hallgasson ki téged.

2014. febr. 5. 22:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Megtérítik, de ha nem hiszel nekem, hívd fel az eljáró rendőrkapitányságot.
2014. febr. 5. 22:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Halgattam a tanácsotokra, és felhivtam a rendőrt, aki ki fog hallgatni.

Azt mondja ilyenkor sem a buszjegyet, sem a vonatjegyet, sem a benzinköltséget nem tudják kifizetni. Mivel a lakcimkártyán nincs ennek nyoma.

2014. febr. 6. 08:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Bocs elnéztem:-)

Ha nincs bejelentve a cím akkor nem fizetik. De egy lakcímkártya váltás nem hiszem, hogy nagy összeg, lehet megéri bejelenteni tarthelynek.

2014. febr. 6. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!