Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi fog állni az erkölcsi...

Mi fog állni az erkölcsi bizonyítványban? Ha egyáltalán kapok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Még fiatalkorúként 7-8-9 éve kaptam 1 vagy 2 év felfüggesztettet, azóta semmi szabályszegést/kihágást nem csináltam, semmit. Most kezdtem el dolgozni egy új munkahelyen, és kértek erkölcsi bizonyítványt. Szerepelni fog benne az a felfüggesztett? Kaphatok emiatt egyáltalán erkölcsi bizonyítványt? Előre is köszönöm!

2014. jan. 24. 09:00
 1/7 anonim ***** válasza:
7, 8, vagy 9 eve? Most akkor mennyi is...? Es 1 v. 2 ev? Amugy nem lesz ennek nyoma, mert felfuggesztett volt, garantaltan elevult azota.
2014. jan. 24. 09:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy pontosan nem tudom, de kb 8 éve, és 2 év felfüggesztett volt.
2014. jan. 24. 09:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kapni mindenképpen kapsz, mindenki kap, csak az a kérdés, mi van benne.

A felfüggesztett büntetés esetén a felfüggesztési idő lejártával megszűnik a büntetett előélet, és tiszta lesz az erkölcsi bizonyítvány.

2014. jan. 24. 09:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Ez jó hír, köszönöm!
2014. jan. 24. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:
így ahogyan írják, ne aggódj, nem lesz benne semmi.
2014. jan. 24. 09:38
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
A felfüggesztés lejártával nem szűnik meg,a büntetett előélet. Csak az elévülési időn túl. Ami lehet 2,5 év,vagy nem elévülő,Pl,háborús bűnök. A felfüggesztés lehet az elévülési időnél kevesebb is. De ez nálad már nem játszik szerepet.
2014. jan. 24. 09:50
 7/7 anonim ***** válasza:
A felfuggesztett itelet a probaido lejartaval automatikusan elevul.
2014. jan. 24. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!