Mekkora büntetésre számítsak? Elég fontos kérdés.
Hétvégén olyan 11 óra fele sétáltam haza, zebránál állunk, én az egyik oldalon, a másikon velem szemben egy 14-15 lány. Elindultunk mindketten, majd amikor ő átért a másik oldalra (ahonnan én indultam), felfigyeltem egy hangos kiabálásra. Visszanéztem és láttam hogy valami 45-50-es éveiben járó részeg állat rángatja és szorongatja a lány karját. Visszaszaladtam, és mondtam hogy azonnal engedje el. Nem engedte. Tovább rángatta, valamint mindkettőnket életveszélyesen megfenyegetett. Itt kattant el az agyam, és amikor láttam csóri lány kétségbeesett arcát, egy olyan jobb egyenest kapott tőlem, hogy elterült a csávó. A zokogó kislányt leültettem egy bolt lépcsőjére és próbáltam vigasztalni. Egy pillanattal később a csávó felkelt, és valami téglával vagy kővel kezdett hadonászni, jött felénk. Én felálltam, és megint kapott egyet, de ez akkora volt hogy hallottam ahogy eltörik több csontja. Utána teljesen vége lett a faszinak. Jött még egy férfi, egy közeli bolt biztonsági őre, aki mondta hogy látta az esetet, és jön tanúskodni. Hívtuk a mentőket, rendőrséget és a lány szüleit. A szülők biztosítottak róla, hogyha engem is elítélnek, a legkevesebb hogy szereznek nekem egy jó ügyvédet. Bőven 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoztam. Mekkora büntetésre számíthatok?
P.S: Bele se merek gondolni, hogy mi van, ha felszállok arra a villamosra a séta helyett. Valószínűleg meg akarta erőszakolni a lányt a férfi. Hatalmas szerencséje, hogy nem volt nálam semmilyen "tiltott eszköz" (gondolok itt viperára, tonfára), különben nem ébredt volna fel. És abban is hatalmas szerencséje/szerencsém volt, hogy "józan hétvégét" tartottam, mert megfogadtam a barátnőmnek. Különben ha van bennem, biztos kapott volna még.
Köszönöm a válaszokat.
Ha tanúk is vannak (lány+biztonsági őr) akkor nagy bajod nem lehet. Jogos önvédelem volt, bár az nem szól melletted, hogy te alkalmaztál először fizikai erőszakot. Te ütöttél először.
Ha jól értem amit mondasz a fazon molesztálta a csajt, de fizikálisan nem bántalmazta (pofozta meg, szaggatta a haját stb.)
Szerintem az ipse csak magának köszönheti, ha eltört pár csontja, de nem én hozok ítéletet.
Ha nem vagy priuszos szerintem nem lesz gond.
"Én felálltam, és megint kapott egyet, de ez akkora volt hogy hallottam ahogy eltörik több csontja. "
Te is sokszor láttad a Rambot gyerekkorodban? :D
Jogos önvédelem, ez mégis mi? Ne találjatok már ki baromságokat...
Mivel jogos védelmi(!!) helyzetben voltál, és tőled elvárható dolgot megtetted (elsőként szóltál, rendőr, mentő), így nem vagy büntethető.
Utolsó: Köszönöm a válaszod. Kifejtenéd részletesebben?
Mit jelent a jogos védelmi helyzet? Meg még ezt nem teljesen értem: "és tőled elvárható dolgot megtetted (elsőként szóltál (kinek?), rendőr, mentő), így nem vagy büntethető."
"Jogos önvédelem, ez mégis mi? Ne találjatok már ki baromságokat... "
Ha téglával támadnak rám, nehogy már ne jogos önvédelem legyen valakit pofán vágni ököllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!