Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ma odajött hozzám egy cigány...

Ma odajött hozzám egy cigány és egyben b u z i csávó és elkezdett kéregetni. Milyen jogaim lehetnek vele szemben a beszélgetés megszüntetésére?

Figyelt kérdés

Ha kérésem ellenére tovább zaklat, milyen intézkedéseket eszközölhetek ellene?

A Btk. vagy egyéb törvények mely része vonatkozik ilyen zaklatásos esetekre?

2014. jan. 22. 12:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
várni egy közlekedési eszközre vagy valakire, sorban állás, stb.
2014. jan. 22. 13:26
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
El kell zavarni. Ha egyedülvan, akkor csak egy gyáva szr. Csoportosan más a helyzet...
2014. jan. 22. 13:28
 13/20 tetro ***** válasza:
42%

13.26

most akkor melyik? mert eddig mintha konkrét esetről írtál volna, most meg példákat hozol... többször történt meg?

2014. jan. 22. 13:28
 14/20 anonim ***** válasza:
60%

"Arra gondoltál, hogy arrébb sétálsz? :D"

tetro te még életedben nem találkoztál kötekedős cigánnyal. Megy utánad és valamelyik még próbál kizsebelni is.

2014. jan. 22. 13:29
 15/20 A kérdező kommentje:

@tetro

Nem az utcán történt, de te nem is azt kérdezted, hanem azt, hogy életvitelem melyik része zajlik az utcán. (" amúgy a napi életvitelednek melyik része zajlik az utcán ácsorogva? "). Én erre válaszoltam.

Az eset egyébként nem az utcán, hanem egy tömegközlekedési eszközön történt.

2014. jan. 22. 13:35
 16/20 tetro ***** válasza:
22%

találkoztam már kötekedő hajléktalannal. de nem kezdtem el cigányozni egy internetes fórumon, meg jogi megoldásért óbégatni. tudod mit csináltam? arrébb mentem öt méterrel. mert kb ennyit érdemel ez az ügy. a kérdezőnek se kellett volna mást tenni, de valahogy neki annyira a lelkére ment ez a dolog, hogy csak egy jó cigányozás tudja őt meggyógyítani.

igen kérdező, ehhez jogod van, jogod van cigányozni kamu indokkal.

2014. jan. 22. 13:38
 17/20 A kérdező kommentje:

1) Fel kéne fogni, hogy zárt térben nem a legkönnyebb odébb menni. És mint előttem is írták, követni fog.

2) Lehet, hogy nem érdekes, hogy éppen roma volt e vagy sem, de hallottam már olyat, hogy ez is befolyásolt bizonyos dolgokat. Azt pedig, hogy meleg azért tenném hozzá, mert viselkedésével esetlegesen megzavarhatja a nyugalmamat.

2014. jan. 22. 13:54
 18/20 tetro ***** válasza:
23%

13.54

"Azt pedig, hogy meleg azért tenném hozzá, mert viselkedésével esetlegesen megzavarhatja a nyugalmamat."

mi van??!?!

2014. jan. 22. 13:56
 19/20 anonim ***** válasza:

én határozottan kissé agresszíven amikor odáig jut, hogy "bocsi nincs egy" rá szoktam vágni, hogy NEM KÖSZI / NINCS / NEM és arrébb megyek. aluljáróban utcán pedig fülhallgatóval sétálok, ha nem hallgatok semmit akkor is, így kevésbé jönnek oda tarhálni, illetve szó nélkül kikerülve lehet továbbhaladni.

ha kötekedne akkor meg van nálam gázpisztoly és gázspray is, a helyzet súlyosságához mérten használhatóak, de egyelőre még senki nem jött utánnam. (bár az asszony szerint éppen a "paraszt" leszerelési módszerem miatt érik egy pofon valakitől)

2014. jan. 22. 15:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Megmondod neki hogy ne ugass kutya!
2014. márc. 16. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!