Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A fekete BMW csak a rokkant...

A fekete BMW csak a rokkant parkolóba fér be?

Figyelt kérdés

Múltkor az egyik áruház parkolója szinte teljesen üres volt. Két fekete BMW mégis a rokkant helyén parkolt ráadásul keresztbe 3 autó helyét elfoglalva, és a vezetők kedélyesen beszélgettek.

Ha azt feltételezem, hogy mindketten mozgássérült rokonukat hozták vásárolni, nem túl életszerű.

Nekem már provokációnak tűnik amit csinálnak. Az hogy egy átlagember nem mer szólni egyértelmű. De a rendőrök sem mernek intézkedni. Pedig volt már rá példa, hogy szöszi üzletasszonyt rabosították a rokkant helyén történő parkolás miatt. Jogi lehetőség van az intézkedésre.

2009. dec. 3. 01:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
gondolom kopasz volt és maffiózó,rendőrök meg nem foglalkoznak velük,ők arra vannak kirendelve,h ott büntessenek amiből nagyobb pénzt tudnak bezsebelni pl. sebességmérőkamera,autós igazoltatás!bármibe beleköthetnek
2009. dec. 3. 05:26
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Jogi lehetőség van, de amelyik rendőr alkalmazza az lesz az utolsó jogi intézkedése. Ezeknek olyan kapcsolatuk van hogy másnap a rendőrnek nem kell már dolgoznia. Pénzzel különben is mindent meglehet oldani Magyarországon. Nekem mesélte egy rendőr hogy egy ilyen típusú ember simán a pofájába röhögött és sajnos nem tudott mit csinálni.
2009. dec. 3. 05:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A zebrák is pont a fekete BMW-khez vannak méretezve. Tudtad, hogy az agykárosultak is rokkantnak számítanak és kaphatnak kártyát? :)
2009. dec. 3. 07:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hívtad a rendőröket?

Mert elég népszerű szlogen az, hogy "Nem mernek intézkedni", de szóltál nekik, és tájékoztattad őket az esetről?

Ez pl simán megjátszható: Itt a 0680-555-111, a telefontanú. Felhívod, elmondod, hogy a mozgássérült parkolóba láttál beállni egy fekete BMW-t, és szerinted drogot árulnak. Ennyi. Aztán elballagsz a dolgodra, ez már van annyira komoly ügy, hogy ellenőrizzék.

A számon névtelenül lehet bejelenteni eseteket, de ha félsz, akkor hívd nyilvános telefonról.

Nem csak puffogni kell, cselekedni is.

2009. dec. 3. 07:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ebből is látszik, milyen jól megy nekünk, nem hiába irigyelnek már megint minket a fél világon, ahogyan azt Oszkó Péter most is szerénykedve elárulta...:)
2009. dec. 3. 08:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt kívánnám, hogy azok az emberek, akik elfoglalják ezeket a parkolókat, életük végéig legyenek rá valóban jogosultak!!
2009. dec. 3. 08:18
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
Most akkor parkolt, vagy várakozott? Nem mind1! Ha a vezetők ott voltak, akkor várakozott, ergó nem is igen emelhetsz jogilag kifogást. Másrészt ez a kákán is csomót keresünk esete. Pl tegyük fel késésben vagy, reggel a dugóban előtted megy valaki, aki mozgássérült? Megbocsájtod neki, hogy miatta késel el és csesz majd le a főnököd? aligha. Szóval akkor miről beszélünk? Könnyű erkölcsről papolni, maikor kényemes, akkor állj ki az elveid mellett, amikor neked is kár tokoz. Félreértés ne essék, nem a bmw-st védem, csak olyan gondolatébresztő, hogy emberek vagyunk, és olyan sokban nem különbözünk egymástól...
2009. dec. 3. 09:41
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyeneknek be is szólok. Nagyon allergiás vagyok a nem mozgássérült parkolókra. Nem is olyan régen össze is vesztem egy mercis palival (nem volt kopasz). Nem bírtam ki, és megkérdeztem, hogy ő melyik testrészén rokkant. Először nem értette, aztán megmutattam neki a táblát, hogy ez m.sérült parkoló. Elkezdte mondani, hogy ő csak a bankba szalad be pár percre. Mondtam, hogy oké, én addi itt állok, és megmondom a m.sérülteknek, hogy mindjárt jön. Hozzáteszem, kb 30 méterrel arréb volt szabad parkoló. Erre megkérdezte, hogy mi vagyok én, tán erkölcscsősz. Mondtam neki, hogy igen. És összeteszem a két kezem, hogy van két egészséges lábam. Aztán a párom elrángatott onnan. De akárhol ilyet látok, én bizony rászolok. Volt olyan is, amikor arrébb állt a kocsival.:)
2009. dec. 3. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem az is idegesít, amikor bevásárló központokban a parkoló autok elött állnak meg negogy véletlenül kelljen 100m-ert gyalogólniuk, és akik elé beállnak azok meg ugye nem tudnak elmenni, és addig meg kell hogy várják a macskajancsit. És szarnak bele, mert h. mercijük, meg bmw-jük van, és akkor mi van?! kicsi a p.öcsük és ezzel kompenzálják.

Nekem még hálisten nem volt ilyen szitu, de tuti megtolnám a kocsiját.

2009. dec. 3. 12:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:12

a magam részéről: köszönöm!

2009. dec. 3. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!