Náci aranyat találtam a kertben. Mi a teendő?
Egy ládát találtam a telkünkön egy épület romjai között.A rozsdás vasládában 18db egyenként 3,5 kilós aranyrúd volt náci pecséttel ellátva.Mi a teendő?Szólni a rendőrségnek?Adóköteles az arany?Mennyit nyúl le belőle az állam?Vagy próbáljam meg előbb más formába önteni és úgy jelentsem be?
Mielőtt rám szállna az APEH ez persze csak elméleti dolog.Azért nézzétek a híradót hátha.... :)
Szerencséd van, én addig ástam, míg egy harcoló Wermacht hadosztályt találtam.
Na, azt hová adjam le?
Keress egy megbízható pénzügyi szakértőt, és beszéljétek meg mi a teendő, hogy az adóhatóság ne fogjon gyanút. Magyar mosd tisztára, aztán költsd el. :D
Az államot hagyd ki, te mázlista.
(Már persze, ha igaz. Ebben az esetben van minimum 200 millád. :) )
Nos :
A kulturális és örökségvédelmi hivatal, a korát tekintve az 1711-es dátum előttről származó talált tárgy minősül műkincsnek,és a megtalálónak ezt 8 napon belül polgári kötetelesége bejelenteni. A BE NEM jelentés,eljárást von maga után,(ha a hatóság tudomására jut.)A lelet értékéből a K.Ö.V.Hív. (egyedi elbírálással) jutalmat ADHAT a becsületes megtalálónak/bejelentőnek.
Az 1711 utáni tárgynak a gazdája te vagy,de ha 100%-ra tisztességesek szeretnék lenni..akkor azt a helyi jegyzőnél kell bejelenteni,aki hirdetményében "közhírré téteti" és a tárgy jogos tulajdonosa a !! tulajdonosságát bizonyítva.. 30 napon belül átveheti.(nyilván egy 200 éves arany tallér-t igazolni senki nem fogja tudni)
A Mesés talált náci aranyakra kitérve ... Ez bűncselekményből származik,így valószínűleg szó nélkül elkobozza a hatóság,aztán megpróbálja tul-át,vagy örököseit megtalálni,ha ez sikertelen,az állam tulajdonában marad,te meg semmit nem kapsz,úgyhogy ha azt szeretnéd hogy a tied maradjon,tüntesd el róla azt a náci jelzést..
Figyelem ám a híradót :D
Te mázlista!! Szívből GRATULÁLOK!!!!:))
Oda ne add az államnak:))
Minden dolgozó magyar megérdemelné,hogy találjon ilyet.
Puszi és gratulálok,az életedet alapozhatod meg újból:))
Az 1700 előtti tárgyakat kell csak bejelenteni, azok számítanak régészeti leletnek, azok képezik az állam tulajdonát. A világháborús arayn ennél jóval fiatalabb.
Beviheted a talált tárgyak osztályára, de végülis meg is tarthatod, nem valószínű, hogy az eredeti tulajdonosa jelentkezne érte. Innentől pedig a törvény ezt birtokba vételként kezeli, bárki birtokba vehet bármit, ami nem képezi más tulajdonát.
Vagyis az arany jogosan a tiéd, hacsak fel nem bukkan az erdeti tulajdonos, amire kicsi az esély. Ha komolyan kérdezed, menj el egy ügyvédhez, kérd meg, hogy képviseljen, a talált arany értéke nyilván bőven fedezi a legdrágább ügyvéd költségeit is.
Én nem szolgáltatnáb be az tuti inkább valami mást tennék vele. Bár én is találnék valami hasonlót most nem kéne rettegnem, hogy kitesznek a házból karácsonyig.
Nehogy bejelentsd, én nem szeretném hallani a hírekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!