Hóvirágot szedni évek óta nem szabad a természetben. A saját telkemen sem szedhetem le?
Figyelt kérdés
2014. jan. 17. 16:35
11/18 anonim válasza:
De miért szednéd le? Ott szép, ahol van. Nekem is van a telkemen hóvirág, ibolya (olykor kaszálni lehetne), hunyor, miegymás. Örülök nekik.
12/18 anonim válasza:
ami a te telkeden van aszt le szedheted de viszont amik erdoben vagy akr hol vanak azokat nem viszont vanak teruletek ahol termesztik es ha megkerded onnan is szedhetsz de csak engedejel visznt akar a vedett teruleteken is leszedheted de ha valaki meglat akor megszivtad
13/18 anonim válasza:
11-es: "De miért szednéd le? Ott szép, ahol van" - Mert ahol van, ott csak az erdei madarak látják... Városi gyerekek miért ne láthassák???
14/18 anonim válasza:
10-es: viccelsz? "nem azt jelenti, hogy állami tulajdon lett!" Minden hóvirág Orbáné és a KÖZGÉPé... :((
15/18 anonim válasza:
Valószínűleg azért lett védett, mert mindenki árulta. És így egyre kevesebb volt belőlük. A városi gyerekek akik még nem láttak hóvirágot, azok szakadjanak ki a városból, és túrázgassanak.
16/18 anonim válasza:
"Városi gyerekek miért ne láthassák???"
Ki mondta, hogy nem láthatják? Emeljék meg a seggüket, tarisznyázzanak föl, aztán mars ki a szabadba! Nem fog megártani egy kis friss levegő.
17/18 anonim válasza:
Ha van otthon a kertben hóvirágod, az ott hetekig gyönyörű, de ha leszeded, és pogárba teszed, max 3 nap, és kuka.
18/18 anonim válasza:
"Egyébként nem értem mitől lett most annyira védett, hiszen nem is ritka. Nálunk a környező erdőkben kaszálni lehetne annyi van."
És meg kellett volna várni amíg kiirtják?
Az volt a baj, hogy tömegesen szedték és árulták. És persze leginkább a legszebb virágokat szedték, tépték ki akár hagymával együtt. Ennek a következménye, hogy egyre rosszabb lett amit ott hagytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!