Hóvirágot szedni évek óta nem szabad a természetben. A saját telkemen sem szedhetem le?
Figyelt kérdés
2014. jan. 17. 16:35
1/18 anonim válasza:
Lassan már semmit se szabad, még kijön a TEK, mert drognak vagy állami tulajdonnak nézi. A legjobb, ha valamire is akarsz jutni az életben manapság, ha csinálod, amit szeretnél és imádkozol, hogy semmi hivatalos szerv nem veszi észre.
2/18 anonim válasza:
saját telkeden le szedheted, csak a vadon élőket nem.
3/18 Grielean válasza:
A hóvirág ugye minálunk védett növény. Na most a joghoz annyira nem értek, de úgy tudom, hogy amit az állam védetté nyilvánít, az jogilag az állam tulajdona, akkor is, ha a te telkeden van. Azaz ha leszednéd, kiásnád, átültetnéd, stb, ahhoz engedély kell... vagy legalábbis az, hogy ne vegyenek észre, és ne is tudják, hogy volt hóvirág a telkeden ;)
4/18 anonim válasza:
A saját telkeden leszedheted. Nekem is van az utcán a ház előtt is. Ha akarnám, sem tudnám eltitkolni. A másik pedig, hogy nagyon szaporodik, ott is nől, ahova nem is ültettem.
5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként nem értem mitől lett most annyira védett, hiszen nem is ritka. Nálunk a környező erdőkben kaszálni lehetne annyi van.
2014. jan. 17. 17:44
6/18 anonim válasza:
A 2. kérdésedre válaszolva. Azért lett védett, mert egyes helyeken szó szerint dózerrel "szedték" a hóvirágot, hogy a hagymáját tudják árusítani, hatalmas pusztítást végezve ezzel az erdőkben.
7/18 anonim válasza:
Nehogy az öreg piacos nénikék véletlenül milliomosok legyenek a hóvirág csokrok eladásából.
8/18 anonim válasza:
szerintem nyugodtan szeddle! ha rendőrbácsi nem tud róla akkor mást szerintem nem igazán érdekel.. :)
9/18 anonim válasza:
"Egyébként nem értem mitől lett most annyira védet" -
Azért, hogy a gyerekek sose láthassák őket...Az a jó, ha hülyék maradnak és a tehenet is lilának hiszik (Milka)
Bugyuta alattvalókra van szükség...
10/18 anonim válasza:
Ami a Te saját telkeden van, az a Tiéd: Azt nyugodtan leszedheted és akár árusíthatod is. Ha a rendőr megkérdezné, hogy hol szedted, akkor meg tudod neki mutatni, hogy otthon. Persze ha az árusításhoz van engedélyed...
Attól, hogy a természetes élőhelyein védetté lett nyilvánítva, az nem azt jelenti, hogy állami tulajdon lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!