Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen dolog az, hogy a...

Milyen dolog az, hogy a tanárok nem tudnak az egyetem előtt parkolni?

Figyelt kérdés
Párom a Műegyetemen oktat és egyszerűen nem tud oda parkolni, nincs szabad hely sehol a környéken, mert a tanulók is kocsival járnak. Ma elszállították a kocsiját, mert csak úgy tudott parkolni, hogy az egyik kerék a járdán volt. A keresete annyi, mint egy Mc Donaldsban dolgozó diáké és még egy nyamvadt parkoló helyet sem biztosít neki az egyetem ingyen. Én még mindig nem értem miért ilyenek ezek az okos tanárok, hogy semmit nem tudnak kiharcolni maguknak és ennyire tűrnek...
2014. jan. 15. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nem kötelező kocsival járni, miért kéne ezt biztosítania az iskolának?
2014. jan. 15. 15:41
 2/8 A kérdező kommentje:
De hát bérletet sem kap. És vidékről jár be. Én azon csodálkozom, hogy vannak még olyanok, akik ilyen körülmények közt oktatnak az országban. Próbálom rábeszélni, hogy menjünk ki, hiszen itt lassan éhen fogunk halni.
2014. jan. 15. 15:48
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Vegyük külön a dolgokat:

Az, hogy az egyetemi oktatók annyit keresnek, amennyit az sajnálatos. Viszont ha nem tetszik lehetősége van a párodnak másik állást keresni. Az meg, hogy az egyetem nem biztosít külön parkolót az oktatóknak az egy dolog, sok másik munkahely sem teszi ezt meg, de onnantól kezdve, hogy nem privát a parkoló az parkol oda, aki óhajt és ez nem mentesíti a párodat a parkolás szabályai alól.

2014. jan. 15. 15:50
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a tanárok a Műegyetemen parkolhatnak az egyetem területén, egy éve építettek két nagyobb parkolót.

A párod gondolom nem egyetemi tanár, csak doktorandusz (a tanárok viszonylag jól keresnek), ezért lehet neki nem jár kártya a beléptetőhöz.

Ha végez és az egyetemen marad oktatni, akkor majd gondolom lesz parkolóhelye.

És nem minden tanár jár autóval.

2014. jan. 15. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:
A melóhelyem környékén én sem tudnék parkolni, és bérletet sem vesznek nekem. Most verjem magam én is?
2014. jan. 15. 16:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Évi 28 ezer Ft-ért lehet venni az oktatóknak udvari parkoló helyet. Erre nekünk nem telik. És nem doktorandusz, több, mint 20 éve ott oktat.
2014. jan. 15. 21:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Milyen dolog, hogy a diákok nem tudnak az egyetem előtt parkolni? Nekik sem adnak bérletet, sőt fizetést sem. Ugyanannyi joguk van a parkolásra, más munkahelyeken is így van.

Ne mond, hogy a kocsi és a fenntartása olcsóbb, mint a bérlet.

2014. jan. 16. 14:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Csak akkor megy kocsival,amikor ZH-t írnak, mert olyankor nem késhet. A vonat meg állandóan késik. Minden harmadik alkalommal az van, hogy kimegy az állomásra, vesz jegyet, aztán bemondják, hogy baleset miatt bizonytalan ideig nem közlekedik a vonat. Akkor hazajön és megy kocsival. Ez volt aznap is, és akkor bement megíratni a ZH-t utána meg megy ki és a kocsija sehol, mert elszállították. Ráment a napja és 20ezer Ft-unk, és nem volt ideges de én nagyon sajnáltam. Mert ő nem ezt érdemelné. Mindent megtesz a diákjaiért, és az egyetem meg mindig kiszúr vele. A főnöke ugráltatja, sokszor vasárnap este is telefonálgatnak neki munkaügyben a kollegák. Én igazságtaslannak érzem, ő meg beletörődik mindenbe. Engem nagyon bántanak ezek a dolgok.

Azért tegyük hozzá, hogy a diákoknak olcsóbb a bérlet. Nekünk van 3 gyerek, 5-ünknek 70ezer Ft a bérlet havonta a vonattal együtt.

2014. jan. 17. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!