Mi pontosan a vizsgakurzus, és hogy működik ez a tantárgyfelvételes dolog egyetemen? HELP
Kicsit összezavarodtam. Ha van egy tantárgy, amit én felveszek, és a harmadik vizsgám sem sikerül, akkor a következő félévben vizsgakurzusként tudom felvenni?
Akkor mi az, hogy "egy tantárgyat 3x lehet felvenni"? Abból a 2 alkalom már vizsgakurzus formájában történik?
Nincs is olyan, hogy sima kurzusként, újra elkell járogatni?
Mi történik ha a vizsgakurzuson is megbuksz?
Mint látjátok eléggé nagyon nem értem a dolgokat :S köszi a segítséget :)
SZTE:
Tegyük fel, hogy felveszel egy tantárgyat. Legyen mondjuk Kalkulus I. Első alkalom.
Háromszor mehetsz belőle vizsgázni. Ha egyszer sem sikerül átmenni, akkor felveheted a tavaszi időszakban olyan kurzusként, amelyből (azt hiszem) nincs se előadás, se gyakorlat, se semmi. Csak vizsga, gondolom ugyanúgy 3 lehetőséggel. Feltételezem, hogy ez lenne a vizsgakurzus.
Ha így sem jön össze, akkor dékáni méltányosság kérelmet kell benyújtanod, amit ha "elfogadnak", akkor harmadik alkalommal is felveheted a tárgyat. Ez a 3/3-azás. Ha jól gondolom ugyanúgy háromszor mehetsz vizsgázni, és ha ezekből se jön össze a tárgy, akkor megszűnik a hallgatói jogviszonyod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!