Nem kéne az alkoholt/alkohol fogyasztást szigorúbban szabályozni?
Ha megnézzük,hány családod tesz tönkre az ital?Hányan halnak meg alkoholos befolyásoltság alatt álló ember hibájából, vagy önhibájukból mert ittak?
De térjünk vissza a családokra...hány olyan család él Magyarországon ahol legalább 1 alkoholista van?(számtalan)
Nem vagyok politikus és nem is nekem kell megmondanom,hogy mi legyen, de szerintem ez legalább akkora probléma mint a drog.
Vagy ugye,hogy mennek a cigányok a segély érkezése után a kocsmába és elisszák a pénzt,aztán mennek lopni.Na de ha nem innák el mert nem lehetne inni, (akkor is lopnának) mennyivel kevesebb lopás lenne?De nem is arról van szó,hogy legyen teljesen illegális az alkohol mert alkalmakkor a normális embereknek azért kell az.
Csak jóval szigorúbban kéne ezt venni, legalábbis szerintem.
Már így is volt pár szigorítás, de én is egyetértek azzal, hogy felnőtt emberekről van szó.
Nem az állam feladata mindenkinek fogni a kezét és figyelni, hogy mit csinál, sőt...
Szerintem jó igy ahogy van, nem kell ezt szígórítani.
Amúgy van elképzelésed is, hogy hogyan szígórítanád?
Az 1. válaszólónak igaza van.
Amerikában a '20-as években betiltották. és leszoktak róla? nemigen. csak annyit értek el vele, hogy megugrott a bűnözési statisztika és megalakult a maffia, de legalábbis marhasokat keresett rajta.
az alkohol amúgy önmagában mértékkel fogyasztva nem káros. azt sem kell elítélni, aki néhanap berúg, mert mért ne tegye?
amúgy erről kb. ugyanaz a véleményem, mint a fegyvertartásról. ott se a fegyver öl, hanem az, aki meghúzza a ravaszt.
az alkohol vásárlását sem kell szigorítani, csupán meg kell érteni azt, hogy az alkoholizmus nem egy járható út. de ez nem az alkoholon, hanem az azt fogyasztón múlik.
Az alkoholizmus egy pótcselekvés, amit nem is annyira az alkohol, hanem sokkal inkább az adott ember elcseszett élete vált ki és az önsajnálat.
Vegyünk egy vidéki családapát. Keres 80-90 ezer forintot vagy abszolúte nincs munkahelye, szóval előjön belőle az, hogy ő nem ér annyit, amennyit érnie kéne, mert nem annyira jó férjnek és apának, mint az elvárható lenne, lenézi őt érte a családja, mert ők nem erre vágytak és elkezdi leinni magát, mert akkor legalább érez valamiféle boldogságot.
És így lesz az alkoholizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!