Van ilyen, hogy a 2012-es buszjegy lejárt?
Utaztam egy előlajtós buszon. Egy 2012-ben vásárolt gyűjtőjeggyel. Bérletet szoktam használni, de mostanában vagy kocsival visz a párom vagy ritkán, ha busszal megyek, akkor a pár éve vett akciós gyűjtőjegyemmel "próbálok" utazni.
A buszvezető azt mondta, ezzel nem lyukaszthatok, mert már 2014 van és a jegy lejárt :(
Mondtam nincsen ráírva a szabatosság és úgy tudom ezek örökkre szólnak. Azt válaszolta tévedek és ezzel nem utazhatok. Vigyem vissza az Akácfa utcába és vegyek tőle a helyszínen emelt áron, ha utazni akarok :/
Mivel munkába siettem, így 450 Ft-ért vennem kellett. Sajnos egy jegyirodában az eladó szintén azt mondta, hogy a jegyek lejártak, mert 2012-esek és ezt csak az Akácfa utcában cserélik be, ami természetesen hétköznap munkaidőben tart csak nyitva :P.
Megteheti ezt a BKK, BKV ? Utólag változtat az előzőleg vett jegyek szabatosságán ? Miért találták ki ezt ? Mit tehetek ?
Most olvasom, hogy ezek szerint van ilyen ? Megteheti ezt a BKK, BKV ? Utólag változtat az előzőleg vett jegyek szabatosságán ? Miért találták ki ezt ? Mit tehetek ?
"2013. január elsejétől a kinegrammal ellátott, meghatározott számú utazásra érvényes jegyekkel utazásra csak a vásárlásukat követő tarifaváltást követő 12 hónapban van lehetőség – vagyis a 2013. január 1. előtt vásárolt, kinegrammal (fémszál) ellátott „örökjegyek”, pl. vonaljegy, csak 2013. december 31-ig használható fel utazásra. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!