Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Párom felesége közölte, hogy...

Párom felesége közölte, hogy a válás után abban a házban amiben most lakunk ő szeretne lakni. Joga van hozzá?

Figyelt kérdés

A házat a párom szülei építették nekik kb 24 évvel ezelőtt.

Jelenleg mi a párommal lakunk benne, de az a nő ki akar minket túrni. Ugye nem teheti meg?

2014. jan. 8. 16:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"az a nő ki akar minket túrni"

Te hogy kerültél be a képbe? Ő akar téged kitúrni a sajátjából? Remélem a kérdés pusztán az unalom jele, és nem itt tartunk.

2014. jan. 8. 16:12
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, senkit nem érdekel az, hogy mennyi pénzt tett abba a házba, bár amennyiben ott lakott, valószínűleg ő is belefizetett a felújításba, fenntartásba, renoválásba. Tehát igenis van benne pénze.

Ha nem ő építette, jogilag akkor is az övé a fele. Én azt nem értem, hogy te, aki csak oda költöztél, de nyilván nem tettél bele pénzt, mégis miért hiszed, hogy több jogod van a lakáshoz?

2014. jan. 8. 16:13
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Remek, vége a sulinak, megjelent a ma délutáni első kamukérdés. Innentől kezdve a kicsike óránként ki fog írni egy pársoros, szenvtelen hangvételű, de erősen megosztó témájú butaságot. Unatkozik a kisasszony.
2014. jan. 8. 16:16
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis a te neveden semmi sincs. A feleség meg még mindig tulajdonos. Nem igazán értem, hogy amiért te semmit sem tettél, csak most beleültél, szemére veted a tulajdonosnak, hogy ott akar élni. Szerintem fizessétek ki anyagilag. De az én csőrömet is bosszantaná, ha az én fele házamban idegen nővel élne a férjem.
 15/26 A kérdező kommentje:

Amennyiért el tudnák adni a házat abból annak a pénznek a feléből a párom nem tud másikat venni.

Az a nő soha sem dolgozott 24 évig a párom tartotta el.

16/26 anonim ***** válasza:
100%
" az a nő ki akar minket túrni. " - a kitúró ebben a történetben te vagy kedvesem
2014. jan. 8. 16:17
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ismétlem: jogilag senkit nem érdekel, hogy a felesége mennyit tett hozzá a házhoz. Közös vagyon, közön néven van, tehát pontosan ugyanannyi joga van hozzá, mint a pasidnak, és jóval több, mint neked.

Ha nem tudjátok kifizetni a felét, akkor el kell árverezni és így jártatok. Pont.

2014. jan. 8. 16:18
 18/26 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen mindegy, akkor is jogilag a fele az övé. Én most kaptam apukámtól egy házat és hát annak is a fele így a férjemé (ha meghalok, még az ő gyereke is örökölne belőle), hiába van az én nevemen, ez házasságban így van, a törvények ilyenek.
2014. jan. 8. 16:19
 19/26 anonim válasza:
100%

Különvagyon

A házastárs különvagyonához tartozik:

a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,

a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,

a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,

a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.

2014. jan. 8. 16:24
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ami papíron van.Ha 50-50, akkor jár az asszonynak.Akár mennyire is ugrálsz most:)
2014. jan. 8. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!