Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha kiadok egy könyvet, amelybe...

Ha kiadok egy könyvet, amelyben számos új találmány, és technológia leírása is szerepel (amiket én agyaltam ki), felhasználhatja bárki, és megvalósíthatja őket az engedélyem nélkül?

Figyelt kérdés
Vagy védessem le az egész könyvet? Lehet ilyet? Mennyibe kerülne? A könyvben mindenféle van, nem csak tudományos írás, illetve olyan technológiai leírások is, amiket már feltaláltak, és én továbbfejlesztési lehetőségekről írok benne. Nem néztem utána, hogy mik azok, amik már léteznek valamilyen formában, és nem akarom én sem más ötletét ellopni, csak nem szeretném, ha írok valamiről a könyvben, és egy-két év múlva valami nagy cég pont ugyanúgy megcsinálja az engedélyem nélkül. Hogy lehetne ezt kivédeni. Mivel az ötleteim megvalósításához rengeteg pénz kellene, és nem is biztos, hogy működőképes dolgok, az lenne a legjobb, ha el tudnám érni, hogyha valaki fantáziát lát benne, engem keressen fel, és az én közreműködésemmel valósítsa meg.
2014. jan. 8. 03:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ami eszközöket leirsz a könyvben, azt bárki felhasználhatja, sőt le is védetheti. Egyedül a szövegedet nem használhatja sajátjaként. A műszaki megoldásokról nem tudod bizonyitani hogy a tiéid, csak ha előtte levédeted a találmányi hivatalban
2014. jan. 8. 05:50
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Ezekkel a problémákkal régebben az OPNI-ban foglalkoztak, nem tudom milyen szerv vette át ezt a hatáskört.
2014. jan. 8. 06:10
 3/6 intrepid ***** válasza:
7%
#2 Marha.
2014. jan. 8. 07:24
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

"Harapj a xarba!

Vitesd a kovácshoz!

Veresd a pofádhoz!" :-DDD

2014. jan. 8. 08:00
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
Sajnálatos modon #2 nem marha! A kérdezö ilyen rövid kérdéssorban is össze-vissza használ fogalmakat: "új találmány, és technológia leírása is szerepel (amiket én agyaltam ki)"......."Nem néztem utána, hogy mik azok, amik már léteznek valamilyen formában"......."ötleteim "....." nem is biztos, hogy működőképes dolgok". Összegezve, miröl is van szo? Valaki elkezdett ötletelgetni, jol elhitte a saját hmmmm.... gondolatait és azokra szeretne "védelmet" Találmányrol, és föleg védett találmányrol szo sincs. Ilyen normális érett aggyal elképzelhetetlen!!!!!
2014. jan. 8. 09:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem fejeztem ki magam elég érthetően,(hajnalban írtam), érdekes módon az első válaszoló mégis megértette, mit szeretnék, és erre voltam kíváncsi én is. Ha nem érthető a kérdés, akkor sem ilyen hangnemben kéne beszélni a másik emberrel. Nagyon jó, hogy az első 2 válaszoló kivételével mindenki ilyen "kedvesen" áll hozzá a dolgokhoz, nem csoda hogy itt tart ez az ország. Ment is a negatív szavazat nekik.
2014. jan. 8. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!