Helyes-e a "paragrafusok" szó ilyen jelölése: §§?
Figyelt kérdés
Mikor az egyetemen tanultam, az egyik tanárnő magyarázta nekünk, ha több paragrafusra hivatkozunk, akkor azt így kell jelölni. Viszont egy munkahelyemen a jogtanácsos asszony azt mondta, hogy az ilyen jelölés nem helyes. Most éppen egy német jogszabályt tanulmányozok, ahol ez a kettős paragrafusjel ismét feltűnt.2013. dec. 29. 17:46
1/4 anonim válasza:
Én egyszer megnéztem hogy jelölik a törvényi hivatkozásokat (alkotmánybírósági beadványhoz kellett), de ilyet sosem láttam, minden paragrafust külön jelölt minden és mindenki egyetlen "§"-vel.
VISZONT most rákerestem a neten, és KIZÁRÓLAG német nyelvű oldalakat hoz fel, és azokon úgy néz ki a § és a §§ valójában ugyanazt jelenti.
Tehát úgy néz ki ez vmi német specialitás, aminek valódi jelentősége talán nnincs is.
2/4 anonim válasza:
magyar jogban nem alkalmazzák a §§-t
3/4 anonim válasza:
a §-t pedig "szakasz"-nak is ejtik
úgy még elegánsabb
írásban persze §
többesszáma nem a §§, legalábbis idehaza nem
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 30. 11:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!