Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha emiatt megszűnik a munkahel...

Ha emiatt megszűnik a munkahelyem, perelhetek?

Figyelt kérdés
A törvény előírja, hogy január 2-án már csak a a bolt nyithat ki, amely rendelkezik az új típusú, NAV kompatibilis pénztárgéppel. Egy boltban dolgozom, a tulajdonosok már októberben megrendelték a pénztárgépet, de még nem kaptuk meg, szerintem idén már nem is fogjuk. Ha a főnököm jogkövető és nem nyitunk ki 2-án és megszűnik az állásom akkor beperelhetem mondjuk az államot vagy a pénztárgép forgalmazót és kérhetek kártérítést, mondjuk az elmaradt fizetésemet?
2013. dec. 28. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Széllel szembe pi..ni próbálkozzál majd meglátod
2013. dec. 28. 14:40
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

"Ha a főnököm jogkövető és nem nyitunk ki 2-án és megszűnik az állásom akkor beperelhetem mondjuk az államot vagy a pénztárgép forgalmazót és kérhetek kártérítést, mondjuk az elmaradt fizetésemet?"

Ha jól értem van egy működő üzlet, melyet csak azért, mert nem érkezett meg a pénztárgép megszüntetne a tulajdonosa, feladná a jól menő vállalkozását.

Ebben az esetben az állammal szemben perre nincs lehetőséged, de rád is vonatkoznak a munkaviszony megszűnésének szabályai, tehát ha munkáltatói rendes felmondással küldenek el, akkor legalább 30 nap a felmondási idő, melynek felét a munkáltató köteles engedni. Erre az időre az alapbéred mindenképpen megillet.

2013. dec. 28. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
A világon bármiért perelhetsz ha van elég pénzed. Bár nem értem ha milliárdos vagy miért szarakodsz munkahelyekkel. Perelj egy bankot, mondjuk a Világbankot!
2013. dec. 28. 14:55
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Aki bizonyítani tudja, hogy időben megrendelte a pénztárgépet de önhibáján kívül nem érkezett meg, annak nem kell bezárni az üzletet. Olvasd el a NAV honlapján található közleményeket.

Ha a főnököd jogkövető akkor nincs gond, ha viszont lusta volt időben intézkedni, akkor nem nyit ki. De ez nem a NAV vagy az állam hibája lesz.

2013. dec. 28. 15:57
 5/5 anonim ***** válasza:
9%

"Aki bizonyítani tudja, hogy időben megrendelte a pénztárgépet de önhibáján kívül nem érkezett meg, annak nem kell bezárni az üzletet."

Én ecsém időben megrendeltem egy liter szilvapálinkát és ezt bizonyítani is tudom. Nem érkezett meg időben és másnap rúgtam be amikor vezetnem kellett, amit összetörtem azt mindet rámverték hiába bizonyítottam, hogy a pálinkám nem érkezett meg időbe.

2013. dec. 28. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!