Kirakhatnak minket a lakásból?
A párom másfél éve költözött egy kisvárosba, mint tanár, ahol a polgármestertől szolgálati lakást kapott.
Én kb 5 hónapja költöztem ide. Most várjuk az első babánkat.
A probléma az, hogy a párom főnöke egy szemét, hatalommániás ember, így a párom már 3 hónaposan táppénzre ment, hiszen nem éri meg a stressz, amivel esetleg a babának árt.
Most hallottuk, hogy az itteni polgármester egy ülésen mondta, hogy adott a páromnak szolgálati lakást, mégsincs megoldva a tanítás(azt implikálva, hogy ha nem tanít, akkor lakás sem lesz). Kirakhat minket a lakásból így, hogy a párom táppénzen van és 5 hónapos terhes?
Munkaviszonya határozatlan idejű, és a lakást is határozatlan időre kapta. A szerződésben ez van:
"A bérbeadó az 1. pontban megjelölt ingatlant 2008. április 1. napjától határozatlan időre, de legfeljebb a bérlő munkaviszonyának fennállásáig terjedő időre lakás céljára bérbe adja a bérlő részére."
"legfeljebb a bérlő munkaviszonyának fennállásáig terjedő időre lakás céljára bérbe adja a bérlő részére."
Ennek értelmében ha a párod,nem fog dolgozni,ki rakhatnak
titeket,de a táppénz nem jelenti azt,hogy kilépett...!
a legfejebb azt jelenti, hogy maximum addig. ebben a mondatban az is benne van, hogy bármikor felmondhatja.
meg kellene nézni a szerződésnek azt a részét is, ami a felmondásra vonatkozik.
ez alapján az információ alapján igen, felmondhatja.
A munkaviszonyhoz kötött juttatás a szolgálati lakás. Mivel a munkaviszony táppénz, terhesség, gyes alatt folyamatosnak tekinthető, így elvileg nem rakhatnak ki.
Más kérdés, hogy morálisan én is úgy gondolom, jól átvertétek a kisvárost. nem elegáns ez a módja a lakhatás megoldásának....
5 hónapja költöztetek oda, ő most 3hónapos terhes, vagyis a munkábaállás után már 2 hónapra megfogant a gyerek, mivel nem mondod, hogy véletlen csúszott be, így terveztétek valszeg, gondolom 1 hónappal előtte minimum, tehát a munkábaállás után 1 hónapra már tudtátok, hogy gyerek lesz valszeg hamarosan és nem fog dolgozni.
Akárhogy is nézzük ez tényleg nem szép dolog. Persze a munkáltatónak meg van kötve a keze, nem rúghatja ki terhesen, de ez így pont kicseszés vele, mert nem dolgozik 3 hónap után. Nem érzed kicsit, hogy ez tényleg nem volt tisztességes? Azért kellett csak a meló, hogy legyen GYES meg lakás? (GYES ugye 3 hónap után ha jól tudom, tehát ez is passzol pont.)
12.10-nek..
A párja másfél éve oda költözött csak a srác költözött oda 5 hónapja!!
Igen, ő másfél éve lakik itt. Szövegértelmezés.
Persze félve tettem fel itt a kérdést, hiszen csak pár normális válaszoló van, a többinél előjön az irigykedés. Viszont ha egy terhes nőt kidobnak az albérletből, és költözhet máshova, az rendben van, ugye?
A gyökereknél rohadt ez az ország, ha valakinek van valamije, az pusztuljon. Fujj.
A rendes választ adóknak köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!