Az iskolába amibe járok tilos telefont bevinni!?
Figyelt kérdés
an egy "telefonos szekrény" és abba kell belerakni a telefont. Én nem szoktam inkább magamnál hordom mint a tanulók 80%-a és ha meglátja az igazgató hogy valakinél telefon van elveszi mert azt mondja hogy:Benne van a házirendbe hogy nem lehet nálunk telefon. De a telefont az saját pénzemből vettem és magántulajdon! Ezek ellenére is elveheti?2013. dec. 11. 15:43
1/28 anonim válasza:
Kicsit rosszul látod a dolgot. Nem veszi el, csupán megtiltja azt, hogy használd. A kettő teljesen különböző dolog. Továbbá biztosítja azt, hogy vigyáz a telefonodra, amíg az iskolában van - szerintem ez dicséretre méltó, mert sokkal jobb, mintha azt mondanák, hogy tilos telefont vinni az iskolába. És ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy magántulajdon, vagy kinek a milyen pénzéből vetted. Ezt nem is értem, hogy keverted ide.
2/28 anonim válasza:
Ha az a szabály, és te megszeged, akkor elveheti.
Milyen iskolába jársz, ahol nem tanultál meg szöveget értelmezni?
3/28 anonim válasza:
Ha tanítás után visszakapod, akkor nem követ el semmi törvénysértőt az iskola.
4/28 anonim válasza:
Ha nem látja meg tanár, illetve nem zavarod vele az órát nem lesz baj ezzel. Az nem számít hogy magántulajdon, elveheti de vissza kell adnia, lehet hogy szülőnek.
5/28 anonim válasza:
te merre laksz? :D nállunk is msot volt ilyen pont ma :D:D
6/28 anonim válasza:
"Az nem számít hogy magántulajdon, elveheti "
Ez nem igaz. Ennyi erővel a diák is kioszthatna egy jó nagy pofont az eféle öntörvényű iskolaigazgatóknak - elvégre megérdemelnék - de nem teheti meg, mert törvénytelen, mint ahogyan más tulajdonát önkényesen elvenni is. Ha nem hiszed, olvasd el a btk-t.
Csak rendőr, vagy egyéb, hasonló jogkörrel felruházott hatósági személy veheti el önkényesen a tulajdonát, de még Ő is csak nagyon alapos indokkal.
7/28 anonim válasza:
Pontosan az ilyen elkanászodott diákok miatt van szükség a házirendre. Leírták, hogy tilos a telefon, igaz? És mégis magatokkal viszitek? Akkor megszegtétek a szabályt, lehet sírni, de joggal veszik el tőletek. Nem örökre, csak amíg abban az intézményben tartózkodtok, amire a házirend vonatkozik. Semmi szükség tanítási idő alatt a telefonra.
8/28 anonim válasza:
"de joggal veszik el tőletek"
Továbbra sem teszi lehetővé semmilyen törvény az iskolák számára, hogy felülbírálják a btk-t.
10/28 edömér001 válasza:
Semmi szín alatt nem veheti el. Az a te tulajdonod. Ha elveszi, akkor mondd meg neki, hogy kérsz tízezer forintot letétbe, heló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!