Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az iskolába amibe járok tilos...

Az iskolába amibe járok tilos telefont bevinni!?

Figyelt kérdés
an egy "telefonos szekrény" és abba kell belerakni a telefont. Én nem szoktam inkább magamnál hordom mint a tanulók 80%-a és ha meglátja az igazgató hogy valakinél telefon van elveszi mert azt mondja hogy:Benne van a házirendbe hogy nem lehet nálunk telefon. De a telefont az saját pénzemből vettem és magántulajdon! Ezek ellenére is elveheti?

2013. dec. 11. 15:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
75%
Kicsit rosszul látod a dolgot. Nem veszi el, csupán megtiltja azt, hogy használd. A kettő teljesen különböző dolog. Továbbá biztosítja azt, hogy vigyáz a telefonodra, amíg az iskolában van - szerintem ez dicséretre méltó, mert sokkal jobb, mintha azt mondanák, hogy tilos telefont vinni az iskolába. És ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy magántulajdon, vagy kinek a milyen pénzéből vetted. Ezt nem is értem, hogy keverted ide.
2013. dec. 11. 15:57
 2/28 anonim ***** válasza:
75%

Ha az a szabály, és te megszeged, akkor elveheti.

Milyen iskolába jársz, ahol nem tanultál meg szöveget értelmezni?

2013. dec. 11. 15:58
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha tanítás után visszakapod, akkor nem követ el semmi törvénysértőt az iskola.
2013. dec. 11. 16:10
 4/28 anonim válasza:
100%
Ha nem látja meg tanár, illetve nem zavarod vele az órát nem lesz baj ezzel. Az nem számít hogy magántulajdon, elveheti de vissza kell adnia, lehet hogy szülőnek.
2013. dec. 11. 16:12
 5/28 anonim válasza:
17%
te merre laksz? :D nállunk is msot volt ilyen pont ma :D:D
2013. dec. 11. 17:38
 6/28 anonim ***** válasza:
54%

"Az nem számít hogy magántulajdon, elveheti "

Ez nem igaz. Ennyi erővel a diák is kioszthatna egy jó nagy pofont az eféle öntörvényű iskolaigazgatóknak - elvégre megérdemelnék - de nem teheti meg, mert törvénytelen, mint ahogyan más tulajdonát önkényesen elvenni is. Ha nem hiszed, olvasd el a btk-t.

Csak rendőr, vagy egyéb, hasonló jogkörrel felruházott hatósági személy veheti el önkényesen a tulajdonát, de még Ő is csak nagyon alapos indokkal.

2013. dec. 11. 18:34
 7/28 anonim ***** válasza:
42%
Pontosan az ilyen elkanászodott diákok miatt van szükség a házirendre. Leírták, hogy tilos a telefon, igaz? És mégis magatokkal viszitek? Akkor megszegtétek a szabályt, lehet sírni, de joggal veszik el tőletek. Nem örökre, csak amíg abban az intézményben tartózkodtok, amire a házirend vonatkozik. Semmi szükség tanítási idő alatt a telefonra.
2013. dec. 11. 18:48
 8/28 anonim ***** válasza:
66%

"de joggal veszik el tőletek"

Továbbra sem teszi lehetővé semmilyen törvény az iskolák számára, hogy felülbírálják a btk-t.

2013. dec. 11. 18:50
 9/28 anonim ***** válasza:
16%
Milyen gyökér iskola ez?
2013. dec. 11. 19:19
 10/28 edömér001 ***** válasza:
27%
Semmi szín alatt nem veheti el. Az a te tulajdonod. Ha elveszi, akkor mondd meg neki, hogy kérsz tízezer forintot letétbe, heló.
2013. dec. 11. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!