Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Londonba akarok költözni....

Londonba akarok költözni. Szerintetek ki lehet menni egyszerűen?

Figyelt kérdés
Mivel EU tagállam gondolom egyszerűbb engedélyt kapni mint EU állampolgároknak mint EU-n kívülre.
2013. dec. 10. 23:16
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Kimész, bérelsz egy lakást, vagy egy lakásmegosztást, veszel egy 10 fontos feltöltőkártyát, és betérsz az első job centerbe. Ott azt mondod, hogy NI number kell. Erre kapsz egy telefonszámot, amit fel kell hívnod, és azok két hét múlvára adnak egy időpontot. Bemész, megmondod nekik, hogy ki vagy, mi vagy, Bemutatod az útleveled, vagy a személyid, és kész. Egy hétre rá, póstán megkapod az NI numbert, és ugyanúgy dolgozhatsz, mint a brit állampolgárok. Ingyen van, és EU polgárként szinte alanyi jogon jár.
2013. dec. 10. 23:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. dec. 10. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Milyen engedélyt?? Nem kell hozzá semmilyen engedély, az egész EU-ban szabad munkaerő áramlás van. Ha ezzel sem vagy tisztában akkor hogy akarsz kimenni, ott vágnak át ahol tudnak!

Még NI szám sem kell a munkába álláshoz, de amíg nincs több adót fizetsz (emergency tax).

2013. dec. 10. 23:25
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Pár év és én is megyek! Így is sok időt töltök kint, de még nyaralás szinten voltam. Alig várom, hogy itt hagyjam ezt a sok utálkozást, meg gonoszságot, ami itt megy, alig van pár ember már csak, akikkel itt tartom a kapcsolatot, szinte minden ismerősöm kint lakik már. Nekik egyszerűen ment és hamar kaptak munkát. Persze, volt, hogy hamar el is vesztették, de utána pár hét alatt találtak újat, mert mindig van munkalehetőség.
2013. dec. 10. 23:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Engedélyt kapni? XDD

Az mond valamit hogy Európai Unió?

2013. dec. 10. 23:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Megyek én is, csak még kell egy szakma, ill. nyelv ill. pénz XD
2013. dec. 10. 23:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen képzeld el munkavállalási és lakhatási engedélyre gondoltam. Sajnos én nem vagyok jogilag olyan magasan képzett mint te ügyvéd úr, ugyanis más a szakterületem. De gondolom te kívülről fujod az EU összes törvényét elölről hátulról álmodból felriasztva.
2013. dec. 10. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!