Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben akkor is fizetni...

Ilyen esetben akkor is fizetnie kell a páromnak gyerektartást, ha nem ő az apa?

Figyelt kérdés
Párom volt felesége nemrég szült. A gyerek a párom vezetéknevét viseli mivel még nem váltak el. Fizetnie kell gyerektartást?
2013. dec. 7. 14:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó hármas válaszában írta a kérdező.
2013. dec. 7. 19:52
 12/20 tetro ***** válasza:
0%

Továbbra se értem. A párja jelenlegi FELESÉGE nem rég szült. Négy éve külön laknak. És? Ebből következik, hogy a férfi nem lehet az apja? Már ne haragudjatok, de a kettő között nem áll fenn azért ok-okozati viszony... Számomra ebből nem nyilvánvaló. Ahogy abból sem, hogy a nem rég szült az asszony, az egy hónapot jelent. Miért nem fél évet? Vagy tíz hónapot?

Soha nem értem az ilyen kérdezőket. A részleteket cseszik leírni, aztán meg olyan alpári stílusban ugranak neki mindenkinek, aki nem őket támogatja, mintha rajtuk fordulna meg a passzát szél.

2013. dec. 7. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
40%

"Azért írtam, hogy a volt felesége mert már öt éve nem élnek együtt. "

Nekem ebből egyértelműen kiderül, hogy nem ő az apa.

2013. dec. 7. 21:01
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
De miért kell kombinálni, akkor írta volna.Mindig a nyilvánvalóra kell gondolni.
2013. dec. 7. 21:08
 15/20 tetro ***** válasza:

21.08

csak hogy semmit nem írt. már pedig számomra nem egyértelmű, hogy egy nő miért állítaná egy férfiről, hogy ő az apa, ha nem is volt aktus. a kérdező által adott infókból pedig nem egyértelmű, hogy nem volt.

2013. dec. 7. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
30%

Feleség nem állította csak mivel még házasok így automatikusan a férj nevére kerül. Dunnika, Várkonyi Andi gyerekei is így kerültek először a volt férjek nevére, majd utána a vér szerinti apa kérvényére kerülnek a nevükre.

Törvény nem feltételezi, hogy házas nők mással élnek nemi életet, így automatikusan az férj nevére kerülnek.

2013. dec. 7. 21:16
 17/20 A kérdező kommentje:
Tetro csak értetlenkedni tud semmi mást. Biztos az ő családjában a nők lefeküdne a volt férjükkel annak ellenére, hogy nem élnek együtt.
2013. dec. 7. 21:55
 18/20 anonim ***** válasza:
40%
teljesen érthető a kérdés, aki nem érti annak nincs is agya
2013. dec. 8. 09:46
 19/20 anonim ***** válasza:
20%
szerintem a kismama el fogja rendezni magától
2013. dec. 8. 09:47
 20/20 anonim ***** válasza:
20%
szerintem a kismama el fogja rendezni magától, ha nem, el kell válni
2013. dec. 8. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!