Mit szóltok a Tobin-ügyhöz? Vajon miért van az, hogy igazából ő le akarja ülni, csak éppen nem Magyarországon?
Vajon?
Hallom, kenegetik össze-vissza a témát, és én magam se vitatom (ahogy ő se) a büntetés jogosságát, csak éppen ugye az nem mindegy, hogy egy jogállamban tölti le vagy egy olyanban, ahonnan a fogvatartottak még arról is beszámolnak, hogy az őrök rendszeresen verik őket stb stb.
Na kérem, ezek után Magyarország miért csodálkozik azon, hogy Írország nem óhajt olyan mohón segédkezni, és inkább alaposan körbejárja a kérdést, mielőtt kiadja az illetőt?
Gondoljunk már bele egy olyan helyzetbe, hogy pl Ukrajnából hozzánk menekül valaki, mert ott meg politikai ügyek miatt rendszeresek az ellenzékiek lecsukása, és naná, ha nem is mi, de egy fejlettebb demokrácia biztos, hogy 100x meggondolná, egyáltalán hajlandó-e bárkit kiadni egy ilyen országnak.
Hááát szal én nem igazán értem a magyarok felháborodását, csak persze az más kérdés, hogyan sikerül szándékos félreértelmezéssel megvezetni a népet, holott sztem csakis arról van szó, hogy nem szeretne egy diktatorikus helyen börtönben lenni.
De megjegyzem, én se szeretnék se itt se Kongóban börtönbe kerülni, ha ilyen lenne, naná én is szeretném átkérni magam Svájcba, ha erre van jogi lehetőség, és ahol valóban jogállami keretek között tölthetem le a büntetést.
Nos, én ezeket gondolom.
Ti ? Mik a vélemények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!