Van-e joga a munkáltatónak bekérnie a munkavállaló aktuális tanulmányi teljesítményét?
Figyelt kérdés
Főiskolára járok, pénzügy számvitel szakra, és egy számviteli cégnél dolgozom. A főnököm kérdezheti-e a tanulmányi eredményeimet, és bekérheti-e a vizsga eredményeimet? Illetve van-e joga információt kérni a főiskolámtól a tanulmányaimmal kapcsolatban? Tanulmányi szerződést nem kötöttünk.2013. nov. 30. 22:18
11/17 anonim válasza:
a megelőlegezett bizalmat én írtam,
viszont Te jogásznak sem vagy penge,
ha nem tudod magadtól, hogy NEM KÉRHETI !!!!!!!
5 év alatt ennyi sem ragadt rád ?
12/17 anonim válasza:
Ti kajak hülyék vagytok a kérdezővel az élen, aki nem tudom hol vette a diplomáját:D
Legalábbis mondjátok, h nem süllyedtünk ide, h ilyen embereknek adnak diplomát.
Tehát akkor ha mentek új munkahelyre ott is felháborodtok, h mi az h kérnek személyit meg adószámot???
13/17 A kérdező kommentje:
A személyi meg az adószám teljesen más dolog. Egyébként 4-es cum laude minősítéssel végeztem az ELTE-n, és képzeld nem esett szó ilyenről h kérheti-e a munkáltató a tanulmányi adatokat. Akkor kérheti HA tanulmányi szerződést kötött a munkavállalóval, épp ezért nem tudtam hogy akkor vajon kérheti-e ha nincs szerződés. Gondolom aki engem szid, az valami szakmunkás sz.r vagy bölcsészkaron végzett gyökér :) ( a normális szakmunkásoktól ezer bocs) Na meg gondolom savanyú a szőlő :)
2013. dec. 1. 14:22
14/17 anonim válasza:
" aki nem tudom hol vette a diplomáját:D"
Szerintem a József városi piacon vagy az Ecserin.
Mindenkit a tanulmányi eredményei miatt alkalmaznának, hacsak nem polirozod a főnököd szerszámát :D. Ostoba egy kérdés ez ! A diploma is a tanulmányi teljesítményed, azt elkérheti szerinted ? -.-
15/17 A kérdező kommentje:
áááá nem bölcsészek-szakmunkások vagytok ti hanem kőkemény JOGÁSZOK, hisz ti az 5 év alatt tanultátok hogy nem kérheti az adatokat! :D Na, nálunk az eltén ez az infó kimaradt! :) Egyébként megkérdeztem az egyik jogász ismerősöm aki Munkaügyi Bíróságon dolgozik, és BEKÉRHETI a munkavállaló az adatokat. Na puff ti okosok, én legalább vállaltam hogy ebben a kérdésben nem vagyok biztos, (azért egyébként elég sokban igen) és azért is tettem fel itt a kérdést- sajnos hiába.
2013. dec. 1. 14:27
16/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, én a jogi diplomám miatt lettem felvéve egyébként ami summás lett, mikor felvettek kérték a diploma másolatát, index másolatát stb.. Ha most nem járnék főiskolára akkor is itt dolgoznék, mert nem kritériuma a mostani tanulmányom a végzett munkámhoz, csak ha elvégzem a főiskolát utána fokozatot léphetek. De épp emiatt bekérheti az indexmásolatom a főnök.
2013. dec. 1. 14:30
17/17 A kérdező kommentje:
Olvasd vissza miket írtam, megköszöntem a normális válaszokat szerintem és azoknak ugattam akik kötekednek!
2013. dec. 1. 14:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!