Tényleg van olyan, hogy a bankszámlán lévő összeget valaki idegenre íratja és az nem számít bele a hagyatékba? Ilyenkor mit tehetnek a rokonok?
A köteles rész abból van ami a hagyatékban szerepel mint örökség.
Ha valaki aki még élt, és úgy intézte a dolgait, hogy a bankban lévő pénzét X.Y-ra hagyja, akkor ez a pénz nem képezi az örökség részét. Így ennek nincs köteles része..
És megmondanád hogyan jut X.Y egy anyakönyvi kivonathoz?
Konkrétan nem tudom, de alig hiszem, hogy én kikérhetném bárki anyakönyvi kivonatát.
Amúgy: én, mint halálom esetén örökhagyó, amíg élek annak és annyit adok, amennyit akarok, eladhatom mindenem, rákölthetem egy nőre, vehetek neki nercbundát, luxusautót, senkinek, MÉG A KÉSŐBBI ÖRÖKÖSÖKNEK sincs beleszólása. Amint meghalok, megnyílik az örökség, és ami vagyon akkor van, az örökösödési rend vagy végrendeletem szerint történik annak "elosztása". Köteles rész természetesen figyelembe veendő, bár az is támadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!