A tartozást behajtja a szolgáltató?
HA tartozásom van egy szolgáltató felé (jelen esetben mobilszolgáltató), akkor letudja ezt annyival, hogy letiltják a kártyámat, vagy a tartozást be is fogják hajtani rajtam?
Kaptam tőlük levelet, hogy ha nem törlesztem, korlátozzák a hívásaimat, majd letiltják a kártyát. 1 szó sem esett arról, hogy feljelentenek, vagy valami. Mi az eljárás?
Nem kell ilyen hangnemben válaszolni, te paraszt. Jogtalanul követelnek rajtam egy teljes havidíjat úgy, hogy és a hónap felénél már felbontottam a szerződést velük. Ennek ellenére le akarnak húzni egy teljes hónappal és én ezt nem vagyok hajlandó befizetni. Írtam már nekik, hogy állítsanak ki egy korrekt számlát, arányosan azzal, hogy egy hónapból hány napot voltam még az ügyfelük, de semmi válasz, ellenben levélben fenyegetnek, hogy letiltják a kártyát. Hát kérlek, tiltsák! Már rég nem él a számom.
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy mit tehetnek még, ha a levélben ennyit írnak?
'Jogtalanul követelnek rajtam egy teljes havidíjat úgy, hogy és a hónap felénél már felbontottam a szerződést velük.'
jobb lenne elolvasni a szerzodesi felteteleket, mert az bizony jogos, _elofizetesrol_ van szo, azaz hiaba bontod fel honap kozepen, a honapot ki kell fizetni.
"Nem kell ilyen hangnemben válaszolni, te paraszt. "
Ne pofázz, nem én nem fizettem!
"Jogtalanul követelnek rajtam egy teljes havidíjat úgy, hogy és a hónap felénél már felbontottam a szerződést velük."
Attól hogy te felbontottad a követelés még jogos. Havi díjas szolgáltatásnál havi díjat kell fizetni ebben mi olyan meglepő? De lehet hogy a te kedvedért majd bevezetik a félhavidíjas szolgáltatásokat.
Érdekes módon ha tarifát váltottam, azt mindig arányosan számlázták ki, pl 5-6 nap drágább tarifával és a hónap többi napjára meg a másikat. Úgyhogy egy létező dologról beszélek, még ha ti erről még nem is hallottatok.
Arról meg én nem hallottam, hogy előfizetés felmondásánál teljes havidíjat kell fizetni. Személyesen amikor ezt intéztem, mintha az ügyintéző azt mondta volna, hogy arányosan számlázzák majd ki, addig a napig, amíg felbontottam a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!