HA a nemrég elhunyt nagypapám padlásán egy éles, illegálisan tartott pisztolyt találnék, akkor mit a legjobb csinálni?
Mondjuk ha éppen átnéznénk a házat, beleértve a padlást is papa halála után. És én a padláson eldugva találnék egy éles pisztolyt, lőszerekkel, póttárakkal. A feliratok rajta csak cirill betűsek, oroszok. Csak én tudnék róla, mert nem szólok se mamának, se a többieknek.
Mi a jobb?
1. Szólni a rendőrségnek és átadni nekik. Ez esetben történhet velünk valami? Mamát, vagy minket elővesznek miatta, vagy papát holtában még elítélik valamiért? Vagy állandóan kihallgatásokra kellene járni? Megvádolnak minket, rabosítanak? Honnan tudnák, hogy mi nem tudtunk róla?
2. A Dunába dobom. Mondjuk darabonként, szétszedve. Soha senki nem tudja meg és kész.
Mondjuk ha valami hasonló látvány tárulna elétek egy dobozban:
Csak a képen lévőnél több lőszeres dobozzal.
Aki az eladást javasolta trollkodott (vagy simán idióta). Semmi szín alatt ne tartsd meg.
Aki meg a rendőrséget, az jóindulatú, de a témát nem ismeri. Az éles fegyver és lőszer birtoklásával kimerítetted a lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélést. A birtoklás ténye meg elég egyértelmű, ha a házban van a cucc :)
Hivatalból vádat emel majd ellened a kiérkező rendőr (ez kötelessége!) és lesz eljárás. Persze nyilván nem ítélnek el, de koránt sem biztos, hogy nem jut el a tárgyalásig az ügy. Az meg macera: idő és pénz.
A fentiek fényében dönts.
A lepontozást meg köszi mindenkinek, bár nem értem, hogy miért kaptam.
Köszi!
Szétszerelem részlegesen és megy az egész darabonként, lőszerekkel, tárakkal együtt a Dunába!
A válltámasz-tokot megtartom emlékbe.
nem dobd el, mert ez egy értékes cucc. mennyit érhet?
én se tudnék eladni egy géppisztolyt, nem is érné meg a kockázat, hogy pár 100 ezret kapjak érte, ha lenne, de egy ilyen cucc, sokkal többet érhet. Tedd el egy jó helyre, zsírozd le fotózd le és nézd meg mennyit érhet.
Te csak akkor buknál meg a rendőrség előtt, ha megtalálnák és összefüggésbe lehetne hozni veled, hogy tudtál róla. nyilván ez a beírás elég lehet rá, hogy beinduljon valami nyomozóbrigád ellened, de benyalhatnak, ha nincs meg a bűnjel. Mond azt hogy viccelődni akartál, ha kihallgatnak.
lehet, hogy milliókat ér.
ne add nekik és ne dobd el.
van a jutubon sok ilyen videó, ahol ilyen unikális fegyvereket mutatnak, ezeknek add el, írj nekik
Én a helyedben megtartanám. De ne azt tedd amit én tennék, mert én mindig csak bajt hozok magamra. A rendőrség most arra megy hogy minnél több bírságot szabjanak ki, szóval nem is lenne kérdés hogy fizetnél-e. Szerintem a legjobb megoldás elásni vagy a Duna.
Azért a helyeben átgondolnám, ugyanis elég menő cucc :D
Jófej lehetett a nagypapád, nálunk csak kardok és gránátok vannak itthon, de pisztolyból ilyen ritkaságról álmodni sem mernék.
Talán a kivonuláskor vehette bagóért '90 környékén, bár nem tudom volt-e a szovjet csapatoknál ilyen fegyver. Nagy sztorikat hallottam arról, hogy például 5 liter vodkáért vehettél a kivonuló szovjetektől egy katonai üzemanyagszállító kamiont tele üzemanyaggal. Nem nézte az ilyeneket senki a kivonulók részéről. Bele sem merek gondolni például hány Kalasnyikovot meg ilyeneket adtak-vettek hasonló vodkában számított árfolyamon.
Ha előtte szerezte papa, akkor meg nem tudom hogy jutott hozzá, mert a szocializmusban is pont olyan sza..r volt a fegyvertörvény, mint most.
Pont most volt a hír, hogy a TEK elkapott egy öreg bácsikát, aki egy .22-es kaliberű éles kispuskát vett otthonvédelemre. Szinte terroristaként kezelték, miközben csak magát védte volna. Ebben nyilván az ostoba magyar fegyvertörvények is hibásak, de ez az eset pont csak megerősített abban, hogy mennie kellett a fegyvernek.
Szia!
Van kedved erről a fegyverről beszélgetni, én is szeretem őket. Főleg az orosz haditechnikát. Az e-mail címemre nyugodtan írj:
sztecskin9@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!