Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szóltok S. Ábel ügyében a...

Mit szóltok S. Ábel ügyében a legutóbbi bírósági döntéshez?

Figyelt kérdés

Én személy szerint nagyon örülök neki, mert szerintem ezzel Magyarország történelmet írt.

A konkrét ügytől függetlenül, én ugrásszerű előrelépésnek látom a jogállamiság terén, hogy ezúttal nem pl kimostak egy olyan rendőrt, aki kihallgatáson agyonverte a delikvenst, hanem végre igen határozott nyomást gyakorolt a rendőrségre, hogy lesz szíves a szabályoknak megfelelően eljárni, amikor kizárta a bizonyítékok közül azon tárgyakat, melyeket a szabálytalanul tartott házkutatáson foglaltak le.

Tehát hangsúlyozni se győzöm, mekkora lépés ez, és merem remélni, hogy mérföldkő a magyar jogalkalmazásban. Ezt a húzást az eddigiek során is rengeteg eljárásból hiányoltam, de ezek szerint ide is eljutottunk.

Azt kell mondanom, ez nem semmi, így, magyar körülmények között.

Mit szóltok ehhez? Megérjük mi még azt, hogy a rendőrség kénytelen lesz szabályszerűen eljárni, és nem lesz elég már egy kivert vallomás valaki lecsukásához?

Szerintetek?

2013. nov. 10. 07:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Többet nem tudok hozzáfűzni amúgy. Én is csak azt akarom, hogy megkapja az aktuális jogi szabályozók szerint a bűncselekményéhez kapcsolódó szankciót. Sziasztok.
2013. nov. 10. 09:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy miért nem kérdezik meg azt a gyereket, hogy mi baja van?

Mert erről még sehol nem hallottunk semmit, hogy igazából mit akar elérni...

2013. nov. 10. 11:42
 13/17 anonim ***** válasza:
S. Ábelt kikészítették a magyar hatóságok idegileg, megkínozták idegileg. Csoda, hogy nem ölt. Mondjuk óvódásokat.
2013. nov. 10. 18:06
 14/17 A kérdező kommentje:
13: igen, erről én is tudok, de ha bele gondolsz, ehhez nem kell gyanúsítottnak lenned, egy szimpla sértettet is képesek olyan ostobán kikészíteni, hogy megbánja még azt is, hogy egyáltalán a rendőrséghez fordult (persze aztán lehet h ez a burkolt cél ...)
2013. nov. 10. 18:56
 15/17 A kérdező kommentje:
9: igen, ez is így van, azaz lenne, na csak tudod, jogállamban alapelvnek kellene lennie itt is, hogy ha egy ügyben eljárási hiba van, akkor az bíz ugrott, gyanúsított megúszta, ügy megszüntetve. Csakis ezzel a módszerrel lehet rákényszeríteni a hatóságokat a szabályok betartására (még ha 100%-osan én se értek egyet a megoldással, na de nincs más).
2013. nov. 10. 18:58
 16/17 anonim ***** válasza:

NE HIDD, hogy akit megszívatnak a hatóságok az nem adja tovább a sérelmeit.

Kicsi terroristákat csinálnak belőlük.

2013. nov. 10. 19:30
 17/17 A kérdező kommentje:

hmmm, kicsi pszichológus ...

de amúgy tényleg! :)

2013. nov. 10. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!