A könnygázgránát legális? Amit a rendőrség használ tüntetések oszlatására.
Sehol nem találtam hogy illegális lenne és most felajánlottak nekem fél tucatot, darabonként pár ezer forintos áron megvételre. Egyet ki is próbáltunk és működött. A benne lévő gáz is hatékony.
(Mielőtt valaki megkérdezi, hogy mire kell: Mert csak. A hatástalanított és szabadon tartható fegyverek gyűjtése az egyik hobbim.)
Azt értem. De az éles szolgálati fegyvert is használják a rendőrök, nekünk mégsem lehet :)
Oké, akkor biztos legális. Sehol nem találtam olyat, hogy ne lenne az. Csak nehéz beszerezni az állampolgárnak.
Köszi a választ!
én sem tudok róla, hogy illegális lenne
ha nincs benne a közbiztonságra fokozottan veszélyes eszközök listájában, akkor valószínüleg nem ütközik törvénybe a tartása
szerintem a törvény alkotói nem nagyon gondoltak bele, hogy valamelyik állampolgár ilyet szeretne otthonra :D
De van olyan erős majdnem a vakondirtó is:-)
Vegyi eszköznek minősül. Meg kell nézni, hogy milyen osztályba, mert meghatározott osztályokat nem is birtokolhatsz.
CS ("cées") töltetű könnygázgránát. Ilyen töltete van a legális gázspray-k egy részének és a gázpisztoly töltények egy részének szintén, amik legálisak.
Ennek a töltőtömege kicsit nagyobb (Nem 20 mg, mint egy gázspray, vagy 80 mg, mint egy könnygáztöltény :) ), de nem is vinném utcára nyilván, csak itthon tartanám.
Más anyag nincs benne, csak a teljesen legális CS.
Ne keverd a töltő tömeget, és a hatóanyag tartalmat.
Az elsőnél a viselhetőség határát 20 grammban jelölik meg.
Otthon tarthatsz fél literest is.
Oké, igaz. Ezért is mindegy a könnygázgránát töltőtömege, mert nem az utcán fityegne a gránát az oldalamon, csak itthon tartanám.
Ma veszem meg. Remélem nem csap le a TEK átvétel közben.
Nem.
Öt könnygázgránát itt van most is a szekrényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!