Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most ha én a saját boromba...

Most ha én a saját boromba fagyállót keverek, megbüntetnek?

Figyelt kérdés
Hát nehogy már még a tulajnak legyen baja, ez egy jó ötlet, egy bűnözővel kevesebb. Ha meg a "tezsvírje" meg akarja késelni, az titkolt jelzés az etnikumára... Én kiborítottam a múltkor a seprőt, a ganéra, ha most valaki odamegy kiszürcsöli, és beteg lesz, akkor még nekem lesz bajom?
2013. nov. 5. 18:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Nem a tolvajt sajnálom!DE>nem bánom, ha megbüntetik az olyan embert is, aki pl fagyállót és más veszélyes szert meggondolatlanul tárol/pancsol.Az ilyesmitől nem csak tolvajnak eshet baja.Más gyanútlan, ártatlan áldozatai is lehetnek az ilyen eseteknek.Mi van pl akkor, ha valamelyik családtag nem tudja, hogy mondjuk a bor között fagyállós cucc is van és esetleg eszébe jut eladni pár üveggel, vagy megkínálja a szomszédot??!Máshogy kellene megoldani a rablók elleni védekezést.
2013. nov. 5. 19:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Részben igazad van, de mi van akkor, ha ott van 2 liter pálinka a betörő megissza, és alkoholmérgezésbe meghal? Akkor is én vagyok a felelős? Már úgy érzem, hogy semmit nem tarthatok itthon, mert ha véletlen valami bűnözőnek baja lesz, még engem vesznek elő. Üveget is cseréltessem ki? Hisz ha betöri, és elvágja az ütőerét és elvérzik? Akkor is én leszek elővéve? Szégyen egy ország...
2013. nov. 5. 19:12
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Igen, a mérgeket az előírt módon kell tárolni.

Lásd még BTK, méreggel való visszaélés.

2013. nov. 5. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
14%
Szégyen vagy nem, ez nem csak MO-n van így.
2013. nov. 5. 19:36
 5/11 anonim ***** válasza:
7%

" Igen, a mérgeket az előírt módon kell tárolni. "

Ne hazudj!

2013. nov. 5. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
Ha abba a borodba kevered, amiről tudod, hogy valaki meg fogja inni (akár illegálisan), akkor remélem, hogy megbüntetnek. Verd pofán aki lopja a borod, de ne öld meg, egy emberélet _minden_ esetben többet ér egy üveg bornál. Agyrém, hogy ez nem magától értetődő.
2013. nov. 6. 00:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Értse már meg mindenki:nem az a baj, ha betörők ellen védekezel, az a baj, ha ezt úgy teszed, hogy akár ártatlan embernek is baja származhat belőle.Nyilván, ha mérget tárolsz a bor között, akkor ez ilyen veszélyes kategória.Ha viszont pl harapós kutyákat tartasz a pince ajtónál, vagy riasztót szereltetsz be, az más kategória.

Most az megint jó kérdés, hogy Magyarország kis királyságban kinek a hibája lesz, ha a kerítéseden belül, a rossz szándékkal, önként behatoló betörőt megeszi a kutya?...

2013. nov. 6. 09:05
 8/11 A kérdező kommentje:
Én teljesen egyetértek a tulajjal. Legalább egyel kevesebb. Mert ha a börtönbe etetik mivel jobb? Semmivel. Amúgy is, ha én átlag ember fejbevágom, és ottmarad, akkor is nekem lesz bajom, mert én leszek a náci meg fasiszta meg rasszista, meg miegymás. Mert hát ugye csak véletlen, most az egyszer feka az elkövető...
2013. nov. 6. 18:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi probléma nincs a kártevőírtással.
2013. nov. 6. 19:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem se :D egy nagyon jó ötlet, hisz olyan szabály is van, hogy a kártevőket mindenkinek irtani kell, egészségügyi, meg miegymás okok miatt. :D
2013. nov. 6. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!