Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az miért van, hogy az erdélyi...

Az miért van, hogy az erdélyi magyaroknak nem kell elmenni Bukarestbe, a Felvidékieknek Pozsonyba ha jövőre szavazni akarnak ide?

Figyelt kérdés
De aki nem volt magyar területen él, azok nem szavazhatnak levélben, hanem el kell utazniuk az adott ország fővárosának konzulátusára. Ez nem diszkrimináció?! Most aki USA belsejében él, az utazzon több ezer kilométert ha szavazni akar?!
2013. nov. 3. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem értelek. Hogy jön ehhez Bukarest?
2013. nov. 3. 12:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Aki például Erdély közepén él, az szavazhat levélben jövőre az itteni választásokon, de aki máshol él, valahol nyugaton annak el kell mennie a fővárosba, a konzulátusra ha szavazni akar. Szerintem ez rohadt nagy diszkrimináció.
2013. nov. 3. 12:32
 3/7 anonim ***** válasza:
11%
Én alapból azt nem értem hogy egy Erdélyi miért szavazhat? Ok ők is Magyarok, de pl mi sem szavazhatunk, dönthetünk az Ő dolgaikban nem?
2013. nov. 3. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Hülyeséget kérdezel. Természetesen azért, hogy kárt okozzanak annak, aki lábbal szavazott!
2013. nov. 3. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha megszünteted a magyarországi állandó lakcímedet akkor te is szavazhatsz levélben.
2013. nov. 3. 13:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező! A szavazhatóság problémája egy másik kérdés, azzal most nem foglalkozhatunk. Ezért a hazug és félrevezető (nem ide tartozó) válaszokkal nem foglalkozva, gondold végig a diszkrimináció jelentését.

Ha azonos feltételek között két ember közül az egyik tehet valamit, a másik nem, az diszkrimináció. Például Erdélyben régebben élnek magyarok, mint a Dunántúlon. Ők nem mentek sehová, elvettek tőlük valamit. Az USA közepén soha nem éltek magyarok mindaddig, míg innen Magyarországról 1848, 1929, vagy éppen 1956 után - bár kényszertől hajtva, de mégis saját döntésük alapján - oda nem mentek. A feltételek tehát nem azonosak, az egyiktől akarata ellenére elvettek egy jogot, a másik saját döntésével eldobta magától. Ezért a szavazásuk sem lehet azonos.

2013. nov. 3. 19:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem már az is felfoghatatlan, hogy egyáltalán miért szavazhat, aki nem él itt?

Az itt élőket érinti a döntés kimenetele, aki nem él itt, minek szól bele?

Ez igaz arra is, aki elköltözött, és arra is, aki sosem lakott itt, tök mindegy.

Az szavazzon, aki utána viseli a következményeket.

2013. nov. 3. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!