Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szólhatok-e a rendőrségnek a...

Szólhatok-e a rendőrségnek a következő esetben? Mit tehetnek?

Figyelt kérdés
Illetéktelenek (akiknek sajnos van kulcsa a lakásomhoz, ami többszáz km-re van a lakóhelyemtől) be akarnak költözni a lakásomba. Eredetileg a nagyanyám lakik benne, de ő kórházba fog menni. én pedig egy kisbabával kevésbé vagyok mobil, hogy időben megakadályozzam. És valószínűleg nem is tudnám, mert olyan elszántak.
2009. nov. 15. 13:01
1 2
 1/12 tamasoft ***** válasza:
100%
Szólhatsz a rendőrségnek, de még jobb lenne, ha jegyzői birtokvédelmet kérnél. Ha pontosan tudod, hogy kik azok akik be akarnak költözni és még nem tették meg ez nagyon hatékony intézkedés tud lenni. (Csak akkor, ha tényleg nem jogosultak ott lakni.) Ha megvan a birtokvédelmi határozat, akkor a rendőrhatóság be tudja tartatni! Fontos, hogy ezt csak akkor tudod megtenni, ha még nem költöztek be, intézkedj minél hamarabb.
2009. nov. 15. 13:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Cseréltess zárat. Interneten is találsz olyat, aki házhoz jön, és kicseréli.

A rendőrségnek meg nem árt szólni, hogy legalább tudjanak róla. Meg a tulajdoni papírjaidat is rakd el jól, esetleg fénymásoltasd le, és a másolatot rakd el valami más helyre.

2009. nov. 15. 13:11
 3/12 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm.
2009. nov. 15. 13:17
 4/12 A kérdező kommentje:
A jegyzői birtokvédelem akkor is megfelelő út, ha van oda bejelentett címük? Én nem járultam hozzá, hamisították az aláírást.
2009. nov. 15. 13:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha hamisították az aláírást, akkor már csak okirathamisítás miatt is fel KELL őket jelenteni. Viszont ahol most laksz, ott is védened kell magad, ha tudják a címedet. Nem tudtok ti vagy egy másik rokon odaköltözni ideiglenesen? Avass be a részletekbe.
2009. nov. 15. 13:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A helyzet a következő: gyermekkoromban egy igen rossz állagú házban laktunk nagyszüleimmel. Erre , és a nagyapám alkoholizmusára való tekintettel a tanács:D kiutalt nekünk egy lakást. Végül mindannyian elköltöztünk, és miután született még egy testvérem, (így már 7-en laktunk 55 nm-en), kaptunk egy másik tanácsi lakást. Szüleimmel itt maradtunk, és nagyszüleim laktak ott. Mire 13 lettem, meg lehetett vásárolni a lakást. nagyanyám megvette, de engem jelölt meg tulajdonosként, mivel tkp nekünk, gyerekeknek köszönheti. Nagyanyám másik két gyermeke ezt nem nézi jó szemmel. Azóta én elköltöztem messzire, nagyanyám a lakásban él. Egyik gyermeke oda akar költözni, mert nem bírja fizetni az albérletet. Anno már lakott ott a férjével egy ideig (ekkor jelentkeztek be), de mivel nem jöttek ki egymással, és a férfi a nagymamámra támadt, el kellett költözniük. Most nagyanyám nagyon beteg, kórházba megy (ki tudja, meddig, és hogy szegény kijön-e még). Ők pedig be akarnak költözni, mert jogosnak érzik.
2009. nov. 15. 13:42
 7/12 A kérdező kommentje:
eddig nem is gondolkodtam azon, h van egy x milliós lakásom, de miután kitört a hisztéria a lakás körül, eldöntöttem, hogy ha a nagyinak nem lesz rá szüksége (remélem, ez minél később következik be!!!), azonnal eladom, h a támadásokat kivédjem. legfeljebb a testvéreimmel osztozok, de ez még a jövő kérdése. aggódom a tulajdonomért. olyan fura ez a birtoklás dolog, alig ismerem ki magam...
2009. nov. 15. 13:45
 8/12 A kérdező kommentje:
bocs a hosszú sztoriért.
2009. nov. 15. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A bejelentett lakcímet meg lehet szüntetni. Az nem jelent tulajdonjogot meg semmi komolyabb jogot. Ki kell kérni az okmányirodából a papírt és alá kell iratni azzal akié a lakás hogy kijelenti onnan őt. Máris teljesen jogtalanul lakna ott. Bár így is. Ezután a zárcsere a minimum.
2009. nov. 15. 15:04
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, az a minimum tényleg!
2009. nov. 15. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!