A műfötyivel való önvédelem lehetséges?
A kérdésem, hogy ha valaki rámtámad és én egy szilikonból készült műpénisszel védem meg magam, felelősségre vonható vagyok-e? Hiszen ez nem gumibot, de kb ugyan olyan célt szolgál, legalábbis a hatásfoka van olyan jó mint egy gumibotnak.
Azért gondoltam erre, mert boxert, viperát de még paprikasprayt sem hordhatok magamnál mert megbüntetnek. Na de mi van akkor, ha egy műfütyik kapok elő és azzal páholom el a támadómat? Ez szexuális segédeszköz nem pedig önvédelmi eszköz, vagy támadó fegyver, így elméletileg nem lehet érte felelősségre vonni, hiszen önvédelem és nem tiltott sehol a műfütyi...
Csak ne így használd
Először is fogalomzavarban vagy.
A jogos védelem esetében nem számít, hogy mivel véded meg magadat, akár AK-47-est is használhatsz ha jogos úgy értem, attól nem fognak emberölésért elítélni mert tiltott fegyverrel teszed.
Persze a viselésért elítélnek utána az már más kérdés. (paprikaspré esetében kapsz egy csekket szabsértésért azt annyi)
Lehet nálad kisebb kés (nem javasolt)
Lehet nálad gázspré a limit alatt mint te is írtad
Illetve gázpisztoly, ha kiváltasz rá viselési engedélyt.
Én az utóbbi kettőre szavazok.
Gázspré esetében lehet akár paprikaspré is, csak szedd le róla a címkét, vagy vegyél kétféle sprét és az egyikről tedd át rá a címkét. A rendőr igazoltatáskor nem fog beleszagolni, hogy paprika vagy CS. (nem tudom CN-t árulnak e, de ha igen, akkor azt kerüld!)
Érdemes övre szerelhető tartót feltenned amiről pl tépőzárral azonnal le tudod kapni.
Gázpisztolyból is vannak normálisak, Röhm-nek van kicsi megbízható revolvere, jó választás, kiváltod a viselési engedélyt és hordhatod rejtve.
Az a probléma a műfarokkal, hogy nincs időd előkapni. Ha a táskádban turkálsz, akkor vagy telefon vagy fegyver után kutatsz, ezt tudja a támadó és nem lesz rest megakadályozni.
És persze nem utolsósorban a műfarokkal nem leszel képes megvédeni magad, max egy hullarészeggel szemben.
17es
Igazad van de én is tudom, csak a műfütyiért nem kapok csekket, míg a paprikasprayért igen (tapasztalat) :S
alapos okot kell adnod a rend őreinek, hogy átvizsgálják a ruházatodat és megtalálják a sprét.
Mi a gondod a címkézéssel? Vagy valóban beleszaglásztak meg ízlelgették? Amúgy mekkora csekket kaptál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!