Ha munkaügyi kp kiközvetít egy céghez, de én nem szeretnék ott dolgozni, akkor mit lehet tenni?
Van egy szakmám, amit ált. isk.8. után elvégeztem, de már szakmunkás koromban sem érdekelt, nem szerettem. Soha nem is dolgoztam benne (tavaly 2X5 napot csupán kipróbálás céljából, de még inkább nem tetszett, ráadásul most már a hátam/derekam is fájt tőle).
Na szóval már kértem a munkaügyi kp-ot, hogy töröljék ezt a végzettségemet a nyilvántartásukból, de mégse tették meg (valami olyasmit mondott az illető, hogy nem lehet törölni, ami számomra elég furcsa!) Tehát ha a cég, akihez küldenek nem igazán rendes és nem írja rá a papírra, hogy nem megfelelt stb, akkor mit tehetek?
Ugye onnantól kezdve indul egy szabályos munkaviszony, amire már a felmondás szabályai érvényesek. Tehát ha jól tudom próbaidő alatt bármelyik fél felmondhat indoklás nélkül?
Magyarul én nem mondhatok közvetlenül nemet a munkaügyi kp-nak, mert akkor szankciók vannak, de ha a kiközvetített cégnél már munkaviszonyban hány nap után mondhatok fel? Akár 1 nap után is?
Van egy sokkal jobb végzettségem is(!)+ nyelvvizsga, amiben szívesen dolgoznék, de sajnos nagyon kevés ilyen cég van itt a környékünkön, aki ezzel foglalkozik, ha meg mégis akadna ilyen álláslehetőség, akkor a rokon/barát/ismerős kapja meg az állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!