Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre lehet...

Milyen büntetésre lehet számítania annak aki nem fizeti ki a benzinkúton a betankolt üzemanyag árát?

Figyelt kérdés

Tegnap délelőtt az öcsém, kb. 2000Ft-al a zsebében elment itthonról a saját kocsijával. Az autó tankjában kb. 5-6 liter benzin lehetett. Reggel nem mondta hogy hova megy, de arra gondoltam, hogy csak ide a közelbe igyekszik valahová tudván, hogy kevés az üzemanyagja. Este 8 kor jött haza és közölte, hogy Budapesten volt (ami tőlünk 120km) és egy lánnyal találkozott. Kérdeztem tőle, hogy honnan volt pénze benzinre.? Erre azt mondta, hogy elment a benzinkútra, tele tankolta az autót, előadta a kutas srácnak, hogy Ő márpedig ki akarja és ki is tudja fizetni a benzint, csak valamiért nem működik a bankkártyája. A bankkártyája azért "nem működött" nem volt rajta egy fillér sem. Az öcsém azt mondta a benzinkutas srácnak, hogy hazamegy pénzért és kb. fél óra múlva visszamegy kifizetni az üzemanyagot. Mindezek helyett elment Budapestre csajozni.

Összesen 17ezer FT-ért tankolt a kocsiba amit jelenleg sem én, sem pedig anyámék nem tudnak kifizetni.

Az öcsém 25 éves és sajnos nagyon nehéz időszak után van. Szinte egyszerre veszítette el a munkáját, a barátnőjét és kigolyózták egy külföldi munkalehetőségből is. Mindenért amije van, saját maga dolgozott meg. De sajnos egy ideje nincs saját pénze és ez kicsit kikészíti. Ezért csinált ilyen butaságot.

Milyen büntetésre lehet számítani? Feljelenthetik az öcsémet? Ez szabálysértés vagy bűncselekmény?

2013. okt. 22. 20:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

nem túl reális, hogy a kutas elengedte ennyi pénzzel.

remélem elkapják, sajnos valszeg csak pénzbírságot fog kapni.

2013. okt. 22. 20:39
 2/21 A kérdező kommentje:
Miért ne engedné el? A kutas nem fogja és nem is tudja kiszívni a benzint a kocsiból. Maximum annyit tud tenni, hogy felírja az illető (jelen esetben az öcsém) adatait. A másik pedig az, hogy nem is tarthat senkit vissza egy benzinkutas.
2013. okt. 22. 20:46
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen a kutasnak nincs joga ott tartani, hogy már pedig nem mehetsz el. Csak a rendőröket hívhatja de nyilván ez nem történt meg és valószínű feljelentést fognak tenni hisz a benzinkúton kamera videózza a rendszámokat így hamar eljutnak hozzátok és meg a pénzbírság ami már nem 17 000 lesz valószínű hanem jóval több. Az még nem egy vagyon inkább menni kéne és menteni a menthetőt mindenhonnan összeszedni a pénz.
2013. okt. 22. 20:52
 4/21 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Így igaz, vissza nem tarthat senkit. De például rendszám alapján feljelentést tehet lopásért (mert ez annak minősül), és a rendőrség hivatalból el fog járni a gépkocsi üzembentartója v. tulajdonosa ellen. Azt naívság lenne hinni, hogy a kutas nem tesz feljelentést, mert akkor neki kellene kifizetnie a benzint, tehát a feljelentésben biztos lehetsz.

Ha jól tudom 10000 Ft.-ig szabálysértés, felette bűncselekmény (de lehet, hogy ez már változott). Tehát ha jól megy, még egy kis priuszt is sikerült beszerezni.

Azért nem semmi!

2013. okt. 22. 20:54
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

50.000 Ft-ig szabálysértés.

A mindenkori alapkamattal terhelve kell kifizetni a kárt.

Lesz egy szabálysértési bírság, minimum 30.000 Ft

A kutas gyerek utazási költsége.

Illetve lehetséges, egy eljárás költségi is, de lehet, hogy ez elmarad, ha első ilyen szabálysértése. Ha több ilyen lesz, akkor a 3.-nál biztos elzárás 30-60 napra.

2013. okt. 22. 21:05
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse, hogy nem a te szekered kérte kölcsön, most fizethetnél... Jó nagy barom a tesód.
2013. okt. 22. 21:11
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

javítsatok ki ha tévedek, de az állampolgárnak joga van visszatartani egy bűnözőt a rendőrség kiérkezéséig.

A lopás pl ilyen, tehát megtehette volna a kutas, hogy nem engedi elmenni, én személy szerint kikaptam volna a slusszkulcsot a kocsiból.

DE feljebb nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy nem hiszem el, hogy a kutas volt annyira ostoba, hogy hagyta elmenni a gyereket, azaz elhitte, hogy majd visszamegy és fizet.

2013. okt. 22. 21:15
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen a kutas jóhiszeműen járt el.

Hívhatott volna rendőrt is.

2013. okt. 22. 21:38
 9/21 anonim ***** válasza:
Amúgy ha nem fizetitek ki a kárt lefoglalhatják az autót is...
2013. okt. 22. 21:39
 10/21 szántóvető ***** válasza:
én a kutast sajnálom,ha a shopban a beszélgetést is rögzítette a kamera akkor ki fogják rúgni hiszen nem megfelelően járt el.már amennyiben így történt ahogy a kérdező leírta.természetesen lesz feljelentés.
2013. okt. 22. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!