Melyik törvény, paragrafus, bekezdésében található?
Regisztráltam egy weboldalra (fórumra). Van olyan Opció, hogy regisztráció törlése, ám azt egy adminnak meg kell erősítenie. Biztosan tudom, hogy eddig 3x visszadobta a törlési kérelmemet, és próbál lebeszélni róla.
A törvény biztosan rendelkezik ilyesmiről, hogy köteles törölnie ha Én azt akarom. Ezt keresném...
Nyugodtan írd meg nekik e-mailben, hogy a személyes adataid általuk történő kezeléséhez nem járulsz hozzá, ezért haladéktalanul töröljék a nyilvántartásukból. Amennyiben ezt 8 napon belül nem teszik meg, akkor bejelentést teszel ellenük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, amely hivatalból el fog járni az ügyben.
Nálam legalábbis ez szokott használni, eddig még mindenhol igen gyorsan végrehajtották az adattörlést. :-)
Ja, és itt a link, ha tényleg bejelentést akarsz tenni. (Merthogy valóban be lehet jelenteni az ilyet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!