Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akit behívtak közmunkára,...

Akit behívtak közmunkára, hány nappal korábban és hogyan értesítették?

Figyelt kérdés

Levelet kapott, vagy telefonon hívták, és hány nappal hamarabb értesítették a megjelenéshez képest?

Ha levelet kapott, ajánlva küldték?

Továbbá az értesítésben benne volt, hogy melyik nap, hova, hány órakor kell megjelenni és milyen öltözékben?

Arra gondolok, ha hivatalban kellene megjelennem, akkor nem a farmert és pulóvert vennék fel, hanem valami elegánsabbat. (Fiatal diplomás nő vagyok.) Ha utcára kell mennem felsőfokú végzettséggel, akkor nagykabát, 3 pulóver, vastag nadrág, csizma, sál, kesztyű stb.)

Vagy esetleg még az üzemorvoshoz kell bemennem előtte, aki kikérdez, hogy allergiás vagyok-e valamire? (Sajnos, igen.)

2013. okt. 6. 17:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
bocsi elírtam, foglalkoztatást helyettesítő támogatás akart lenni
2013. okt. 9. 14:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, úgy alakult, hogy jelenleg újra munkanélküli vagyok, de nekem a munkaügyiben mondta az ügyintéző, most az fht feltétele annak, hogy kiközvetítsenek munkára, pedig szerettem volna újra kérni. Lehet, az sem mindegy hol él az ember. Gondolom a munkahelyek se egyformák, de tényleg nem szakadtunk meg a munkában, felelősség a 0-val volt egyenlő. Szívesebben kerültem volna egy irodába pénzügyi vagy számviteli feladatkörbe, hogy végre gyakorlatot szerezzek, de arra azt volt a válasz, azok bizalmi állások, olyan nincs, így maradt az iskola.
2013. okt. 9. 20:15
 13/19 A kérdező kommentje:

Nagyom köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek.

Továbbá köszönöm, hogy kijavítottál,tényleg nem mindegy, melyik szót használjuk.

Ezenfelül nagyon köszönöm, hogy tájékoztattatok, hogy hogyan zajlik le az egész közfoglalkoztatás.

Egyébként semmilyen támogatásban nem részesülök már évek óta. Az ügyintézőm nem tájékoztatott, hogy milyen támogatást kahatnék. Bementem az önkormányzathoz 2 évvel ezelőtt, hogy legalább a tb-t vállalják át, de ott a közfoglalkoztatási papírt nyomták a kezembe, amit nem mertem bevállalni.

Még most is félek, hogy a romák között kell dolgoznom az utcán. Sajnos minden nap látom őket a házunk környékén, és mindig arra gondolok, lehet hogy 1 hónap múlva nekem is ott kell görnyednem a virágok fölött. Továbbá a föld alá süllyednék szégyenemben, ha egy ismerős felismerne.

Sajnos most már bármilyen munkát adhatnak diplomásoknak is.

2013. okt. 9. 23:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem kapok semmilyen támogatást (foglalkoztatást helyettesítő támogatást sem), és sajnos elég régóta regisztrált munkanélküli vagyok, de engem még nem küldtek közfoglalkoztatásra.

Valaki, aki ért hozzá, ezt írta:

"A közfoglalkoztatásban első körben az FHT-ban részesülő személyek közül kell választani, ilyen támogatást nem kapó embert akkor lehet a regisztrált munkanélküliek listájáról kiközvetíteni, ha olyan szakképzettséggel rendelkezik, amellyel az FHT-sok közül senki, de a közfoglalkoztató az adott szakképzettséget igénylő feladatra vonatkozóan adott le munkaerő igénylőt a munkaügyi kirendeltségnek.

Nem kizárt, többször is volt rá példa, de elsőbbséget az FHT-sok élveznek."

De egy másik kérdésnél láttam, igazából kettőnél is, hogy valaki nem kap FHT-t, de havat lapátolni illetve köztereket takarítani küldték (és ahhoz nem kell szakképzettség, tehát nem amiatt küldték), szóval elvileg a regisztrált munkanélküliek közül bárkit küldhetnek ezek szerint bármilyen jellegű közfoglalkoztatási munkára?

2013. okt. 15. 21:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen, a munkaügyi kp-ban az ügyintéző azt mondta: " bármilyen munkát " kaphatok végzettségtől függetlenül.
2013. okt. 18. 12:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, de ha nem kapsz FHT-t, akkor is küldhetnek közmunkára?
2013. okt. 23. 06:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Úgy értem, olyan közmunkára mint takarítás vagy irodai munka, tehát ahova nem azért küldenek, mert olyan végzettséged van, ami az FHT-soknak nincs.

Én örülnék ilyen munkának (amíg nincs rendes állásom), de még nem közvetítettek ki.

2013. okt. 23. 06:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Akkor is kiküldhetnek bárhova dolgozni, ha semmilyen támogatást nem kapsz sehonnan.
2013. okt. 23. 20:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Érdekes mekkora különbségek vannak országon belül, nekem kijelentette az ügyitéző, hogy nem jár közmunka, ha nincs fht-ém, pedig szerettem volna magam kérni.
2013. okt. 28. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!