Önvédelmi (gáz) sprayt hordhatok magammal az utcán?
Figyelt kérdés
Hali,
Ha hordhatok akkor rejtve kell lennie vagy ha berakom egy tokba és úgy a derékszíjra akkor az úgy jó, nem baj ha meglátják a tokot?
Normális válaszokat, Köszönöm!
2013. okt. 6. 11:15
1/7 anonim válasza:
Nem tudom hogy nem rejtve lehet-e hordani, de azt igen hogy baromság. Meglepetés erejéről hallottál már?
2/7 anonim válasza:
Hordhatsz magadnál akárhogy. Azt hiszem 20 vagy 30 g töltőtömegig lehet hordani. Amit a boltokban kapsz mindet lehet.
3/7 anonim válasza:
Gázsprét igen, paprikasprét nem lehet, ha jól tudom.
4/7 anonim válasza:
A "pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázspray" hordható, használható.
5/7 anonim válasza:
"5. § Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában gázspray közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön csak tokban, dobozban, zárt tároló eszközben vagy ruházat alá rejtve birtokolható (szállítható)."
Az én értelmezésem szerint akkor derékszíjon hordhatod tokban.
6/7 anonim válasza:
18 év alatt én úgy tudom nem lehet.
7/7 anonim válasza:
gáz spért igen, paprika sprét max 100ml-ig, hobbifegyvert is, de nem megtöltve, max mellette lehet a gumitöltény, max 8cm hosszú bicskát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!