Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan esetben, amikor egy haragosnak van rendőr haverja, és csak így haveri alapon elintézi, hogy azok zaklassák az embert?

Figyelt kérdés

pl ha az éjszaka közepén berontanak 5-en házkutatásra, és persze semmi sincs de majd "véletlenül" találnak fél kilo heroint, ezt szépen le is jegyzőkönyvezik, és tehát van rá 5 rendőr tanú, utána ki fogja az embernek elhinni, hogy márpedig ők tették oda?

ez ellen hogy lehet jogilag védekezni?

(de ha nem házkutatás, akkor legyen egy "véletlen" közúti ellenőrzés során talált akármi ... és tehát akkor? ha valaki egyedül van az autóban?)

2013. okt. 4. 22:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Még nem hallottam ilyenről. Haveri alapon nem fog ilyet csinálni egy rendőr sem, hogy fél kiló kábítószerrel rohangálva rád húzzanak valamit. Ennek semmi értelme.

Csak úgy nem rohannak be házkutatni valahova. Szerinted miért érné meg nekik????

Ha már ennyire korruptak lennének nem "haveri" alapon eldobálnák ezt a cuccot, hanem eladnák...

2013. okt. 4. 23:18
 2/15 anonim ***** válasza:

"de ha nem házkutatás, akkor legyen egy "véletlen" közúti ellenőrzés során talált akármi ... és tehát akkor? ha valaki egyedül van az autóban?"

szívás lenne!

2013. okt. 4. 23:19
 3/15 A kérdező kommentje:
hát ez az utolsó, na és van ötleted a kivédésére?
2013. okt. 4. 23:32
 4/15 anonim ***** válasza:

Nagyon nincs, de még nem jár itt az ország. Meg ez eleve értelmetlen helyzet. Miért áldoznának fel egy hétköznapi emberért ennyi kábítószert????

Ennyi erővel ORbán udvarára is dobhatnál be valamit és tehetnél bejelentést.... Nem hiszem, hogy ehhez bárkinek is lenne kedve.

2013. okt. 4. 23:41
 5/15 anonim ***** válasza:

Ilyenkor van az, amikor "visszanyal" a fagyi.

A magyar ember mindig panaszkodik . Divat is az állami dolgozók, köztük a rendőrök feljelentése. Verik a mellüket, hogy igazok van a jogvédők meg mindig könyörögnek a törvények változtatására. Persze ez a fordított helyzetben is igaz lesz. Ha tök könnyen rá lehet bizonyítani valamit egy rendőrre, akkor ugyanúgy ők is könnyen rád vernek bármit, mert ugyanaz a törvény vonatkozik mindenkire.

2013. okt. 4. 23:44
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodj meg kérdező, 14ban ki lesz takarítva a zsidesz és a ma még sintéri rendőrség körein belül is csökkenni fog a korrupció.
2013. okt. 5. 00:14
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Először is a házkutatáshoz megalapozott gyanú alapján bírósági végzés kell, nem egy rendőrhaver pár rendőrhaverrel. Másodszor, egy rendőr se olyan hülye, hogy egy idióta haver kérésére, annak haragosánál egy közúti ellenőrzésnél kábítószert "találjon". Nemcsak az állásával, de több év börtönnel játszik, a haver kérése miatt. Szóval az ilyen eszement dolgoktól nem kell fosni, de eléggé megnehezítheti a dolgod. Ha kisebb településen laktok, és megtalál a rendőrhaver, jópárszor megszivathat törvényesen is. Pár apró 10-20-30e Ft-os büntetést simán leadhat. Én azt tenném, hogy minden intézkedése után panasszal élnék, biztos kicsit gyanús lenne, hogy hetente miért igazoltat egy palit ugyanaz a rendőr 6-szor. Ha minden rendben van, akkor is, csak hogy nyoma maradjon. A rendőröknek nagyon meg van kötve a kezük, nem csinálhat akármit, alap nélkül.
2013. okt. 5. 00:23
 8/15 anonim ***** válasza:

hamisan szoktak tanúskodni ezt megteszik alapból a rendőrök.

nálam is volt ilyen

2013. okt. 5. 08:25
 9/15 A kérdező kommentje:

ó persze, a hamis tanúzás és a folyékony hazudás az megy nekik, ezzel nincs gond

aki meg írta h jogállam vagyunk, hát, sztem nézzen kicsit jobban körül

a házkutatáshoz dehogy kell bírósági engedély, a frászt, a félidióta kitalál magának valami rendkívül "alapos" okot, és máris megy, bár úgy lenne, de ne a filmekből szedd a magyar valóságot :( sajnos nálunk nincs ennyire megkötve a kezük, sőt abszolút nincs, utólagosan is le tudnak mindent papírozni, a jogszabály lehetőséget ad erre, de tök mindegy, enélkül is megteszik, ez már nem számít sztem.

arra viszont még mindig nem tudott senki mondani választ h miképpen tudod kivédeni ha ők lejegyzőkönyveznek vmit, amit "találtak". utána melyik az a bíró, aki ezt el fogja hinni neked? de oké, ne legyünk ilyen pesszimisták, legyen csak egy sima autós megállítósdi "találtak vmit" a csomtartóban, oké, na és ezt hogy véded ki? én nem azt írtam h ezzel mászkálnak a rendőrök, hanem ha kifejezetten rád állnak X okból, na akkor igazából véged van, az ég világon semmit nem tudsz tenni. de ha mégis, várom az ötleteket! de tényleg!

még annyi h talán Budapesten ez tényleg nehezebben megy, bár lehetetlennek ott se tartom, de kisebb városokban ezek teljesen kiskirályszerűen működnek, és az a helyzet h nagyon tisztában vannak azzal h úgyse tud semmit bizonyítani az ember ellenük, így aztán tesznek amit akarnak. de most tök logikusan, valaki mondja már meg, h mit tenne, ha az éjszaka közepén, külterületen, abszolút tanúk nélkül megállítanak, te egyedül vagy, ők 3-an, na és innentől ??? .... igazából kész, ennyi

azért aki nagyon kételkedik, kérdezzen meg egy olyan "szaftosabb" ügyekben benne lévő ügyvédet h mégis mi a véleménye és milyen ügyekről van tudomása.

és tudjátok mi a nagyon durva még? hogy szinte mindig tudja az ügyész is, a bíró is, hogy X és Y esetben milyen módszerekkel szereztek meg bizonyítékokat vagy éppen hogyan verték ki belőle a vallomást. az ügyészen már meg se lepődök, mert hát ezek nagyrészt "egy cég", de azért az mindenképpen durva, h a bíróságon is teljes mértékben tiszta előttük h mi folyik, és mégis ők maguk is azzal takaróznak, h a delikvens nem tud semmit bizonyítani. ezek után minek lehetne nevezni őket? bűntársaknak? bűnpártolóknak?

na de ezek túlzások persze, és nyilván ebben a jogállamban ilyen nem történhet meg, ezt csak úgy elméleti lehetőségként írtam.

Nos, nekem az a nagy meglátásom, h amíg nem kezelnek mindent nagyon de nagyon szigorúan, addig nem lesz rend és jogállam. ez alatt értem azt h sajnos be kell áldozni pár valóban súlyos bűncselekményt is ahhoz, hogy végre megtanulják a szabályos és jogszerű eljárást. értem ez alatt h pl nagyon kőkeményen megkövetelni tőlük a legutolsó kis formalitást is az eljárásokban, és csak derüljön ki egy olyan "apróság" h mondjuk csak lelki terrort alkalmaztak a vallomás megszerzése érdekében és hopss, a bíró ejti az egészet. Én nem azt akarom h így gyilkosok megússzanak mindent, de sajnos muszáj lenne ezt meglépni annak érdekében h vmit jussunk már előre. ehhez képes mi folyik nálunk? a híradóban tök nyugodtan bemondanak olyat h XY-t azért nem tették előzetesbe, mert beismerő vallomást tett. na de kérem, ez mi? ez még a hatályos magyar jogszabályokkal is ellentétes! és érdekel vkit? na ez ám a nagyon durva ... és mellesleg tökéletesen eljárásjog-ellenes is, de látjátok, és érdekli a bíróságokat pl? le..arják. szóval valahogy ki kéne törni ebből a bűvös balkáni körből de nem nagyon megy.

2013. okt. 5. 09:33
 10/15 A kérdező kommentje:

na meg még egy dolog: mikor érjük azt meg h a 65 éves 150 kilós nagypapára nem a TEK-et küldik ki, mert gyanúsítják cigaretta-csemészéssel, aztán mutatják h szerencsétlen még a házból is alig tud kitotyogni, de sebaj, azért bele kell nyomni a fejét a porba és a hátába térdelni, és ezt az rtl klub olyan tök természetesen még ki is emel h HD-ben, bővebben a honlapjukon lehet megnézni az elfogásról készült videót. na az ész megáll tényleg ...

Tehát mikor lesz az, h netán nálunk is civilizálódnak ezek az emberek, és mondjuk ehelyett az lesz h "uram, elnézést de le kell tartóztatnom"?? mikor??

ez olyan nagy elvárás egy állítólagos civilizált jogállamban? én nem hiszem ... de mint látjátok, mindenki tök jól elvan ezzel a helyzettel, és egyetlen bíróság se vizsgálja h pl egy ilyen TEK-es baromság indokolt volt-e vagy mi a tököm történt vagy egyáltalán mennyire sértették meg az illető jogait ... semmi, ez úgy nálunk valahogy evidens. Emberek, egyszerűen hallatlan ami nálunk megy, de hát ez tényleg civilizáltság kérdése, és nem egy egyik napról a másikra, esetleg egy jogszabály-változtatással (főleg h még erre se képesek meg egyáltalán hajlandóság sincs ebbe az irányba).

2013. okt. 5. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!