Egy hivatalos eljárásban, ha én teszek panaszt, azt
visszavonhatom indoklás nélkül / indoklással vagy
mindenképp lefolytatják akkor már az eljárást?
Figyelt kérdés
Nem rendőrségi feljelentésről van szó, hanem egyéb hatósághoz történő panasztételről.
ha pl idő közben okafogyottá válik vagy csak egyszerűen meggondolom magam mert mondjuk megegyeztünk azzal, aki ellen tettem (az akkor megalapozott) panaszt, akkor visszavonhatom? vagy ilyenkor mi van?
A fel- vagy bejelentéseket olyan értelemben nem lehet visszavonni, hogy a hatóság, ha akarja ennek ellenére ne folytathatná le az eljárását vagy a nyomozását. Az ugyanis mindegy, hogy hogy vagy kitől jut a hatóság tudomására valami. Csak akkor nem folytatható az eljárás, ha kizárólag a te személyes mérlegelésedtől vagy megítélésedtől függ az ügy megítélése. Ilyen a büntetőjogban pl. a magánindítványos eljárás. Azt csak te tudod megmondani, hogy pl. a becsületedet ki és mivel sértette vagy nem sértette. De ott is az ügyek nagy többsége nem ilyen. Továbbá abban az esetben sem folytatódik az eljárás, ha sikerül a hatóságot meggyőznöd, hogy pl. tévedtél és nem valós, amit bejelentettél.
2013. szept. 25. 22:16
2/8 A kérdező kommentje:
köszi, na ez most akkor kemény dió, mármint, nem tudom, ennél konkrétan mi a frász van, azaz hogy valami nyomós indokkal meg kellene győznöm a hatóságot, hogy nagyon félrenéztem, és tévedtem ...
csak nekem (igaz, még régről) vmi olyasmi rémlett h "az ügyfél bejelentésére indult eljárást a panaszos bármikor visszavonhatja, ha panaszát már nem tartja megalapozottnak". De lehet h rosszul emlékszem, de pedig mintha lett is volna ilyen esetem már valamikor több éve talán az ÁNTSZ-szel kapcsolatban.
2013. szept. 26. 07:52
3/8 anonim válasza:
Ha közigazgatási hatósági eljárásról van szó, ott az a főszabály, hogy az ügyfél kérelmére indult eljárást a hatóság megszünteti, ha az ügyfél a kérelmét visszavonta, kivéve, ha az eljárás hivatalból is indítható, és a hatóság az eljárást hivatalból folytatja.
2013. szept. 26. 12:42
4/8 A kérdező kommentje:
köszi, és mi van akkor, ha "kivizsgálták", de ismerem a dolog a hátterét, és a nagy frászt vizsgálták ki, csak hát ugye aZOK A BIZONYOS ÖSSZEFONÓDÁSOK, NA ÉS nem kívánom elfogadni a vizsgálat eredményét?
ezt meg tudom fellebbezni?
2013. szept. 26. 18:38
5/8 anonim válasza:
Most már végleg elvesztettem a fonalat. Ha nem mondod meg, hogy milyen eljárást indítottál, illetve akarsz megszüntetni, akkor nem tudom.
2013. szept. 26. 19:41
6/8 A kérdező kommentje:
oké, köszi, nézd nem akarom ide leírni nyilván ... jártam én már úgy h sajnos túl kicsi volt a világ akkor is és pont az olvasta aki magára ismert :(
2013. szept. 27. 19:41
7/8 anonim válasza:
Érthető.
2013. szept. 27. 21:49
8/8 A kérdező kommentje:
ja oké, nem is kellett visszavonnom, ugyanis működik olajozottan a korrupció ... hoztak egy olyan szép határozatot a kivizsgálásról, amelynek a legkisebb köze se volt a panaszomhoz, de azt legalább jól "kivizsgálták", ügy megoldva ... na kérem ilyen az ügyintézés, panaszkezelés magyar módra, király ... én barom meg már majdnem komolyan vettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!