Bolti lopási kísérlet - következmény?
Megpróbáltam megfújni egy üzletből 2300 értékben egy árut (nagykorúnak számítok). Lekapcsoltak a biztonságiak, nem álltam ellen és beismertem, ami történt. A rendőrséget nem hívták ki, köszönhetően a nagylelkű boltvezető hölgynek. A jegyzőkönyvet felvették, ami aláírtam (nem kaptam belőle saját példányt). Ezután szabadon elmehettem.
Kérdés: a részükről ezzel le lenne zárva az ügy?
(Megelőzendő minden trollkodást: igen, megbántam a dolgot, rájöttem, h ez hülyeség volt és nem is érte volna meg. Büntetésnek bőven elég volt a fejmosás, amit az üzletvezetőtől kaptam.)
Még tehetnek feljelentést, de valószínűleg nekik nem igazán éri meg órákat áldozni az életükből arra, hogy rendőrségre járjanak.
Ez szabálysértés volt, ha nagyon szigorúak, pénzbüntetésre, vagy nem túl sok órányi közérdekű munkára számíthatsz, de ha büntetlen előéletű vagy, valószínűbb egy megrovás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!