Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kerékpárra szerelt kamerát...

Kerékpárra szerelt kamerát hogyan lehet jogkövető módon használni?

Figyelt kérdés

2013. szept. 24. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Szinte lehetetlen illegálisan használni, még akkor is, ha a bukóba van építve. Mész, felveszi a forgalmat és kész.

Nyilván ha valakit zaklatni kezdenél és megkérne, hogy ne vegyen fel, de te nem hagyod abba az illegális lenne. Azért remélem ez nem történik meg.

2013. szept. 24. 16:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Remek, én is valami hasonlóra gondoltam, köszönöm! :)
2013. szept. 24. 16:27
 3/4 tomala ***** válasza:

Más dolog a felvétel és más dolog a nyilvánosságra hozatal.

Ami nyilvános helyen, pl. az utcán történik, azt fel lehet venni.

A nyilvánosságra hozatal már nehezebb kérdés, a felvételen szereplők személyiségi jogai miatt. Pl. egy átlagos utcakép járókelőkkel mehet, viszont egy arra kihegyezett felvétel, hogy X beszélget Y-nal csak akkor, ha ők tudnak arról, hogy olyan felvétel készül róluk, ami nyilvánosságra kerülnek, és nem ellenkeznek.

2013. szept. 24. 17:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Egyébként nem tudom mi a franc van az oldallal, hiába megy a zöld, nem menti el, frissítés után ugyanúgy kirakja az ikonokat.
2013. szept. 24. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!