Más udvarát le lehet fényképezni? Milyen törvények vannak erre?
a kertet fényképezni szerintem még nem bűncselekmény/szabsértés.
Ha valahol publikálja az engedélyed nélkül, akkor abba már talán be lehet kötni.
Amikor valaki magán célra fényképez, akkor az a gond, hogy nem tudod bizonyítani, hogy valóban fényképezett.
Az állatokat valóban kordában kell tartani, ha van, ha nincs kerítés. Az a ti felelősségetek. Ha a kutya átmegy a másik telekre vagy utcára és valakit megharap, akkor nem védekezhetsz azzal, hogy "de a szomszéd nem épített kerítést"
Vegyetek ultrahangos "kerítést", hátha beválik, le kell szúrni a földbe pár helyen és ha a kutya a közelébe megy, akkor zavarja és visszafordul. Nem tudom mennyire hatásos.
Átmenni nem mehet át hozzátok, főleg verekedni. Feljelentés megvolt?
Illetve lehet még feljelenteni zaklatásért.
pedig fel kellett volna ha átment gyereket verni.
Bnőmék szüleinél is gond volt a kerítéssel, a kutya mindig ott szökött ki a szomszédnál. végül megelégelték és ők csinálták meg. a kutya érdekében. Illetve ott jöttek be kintről is a kóbor ebek. a szomszédnak kellett volna megcsinálni persze.
Ha van pénzetek, akkor szerintem csináljátok meg ti az előírt lehető legmagasabbra és tegyetek végig rá nádat vagy valamit ami takar.
nem értem, a saját telketek köré húzhattok kerítést nem? leírtad, de nem értem belőle teljesen, ennyire egyben vannak a házaitok és telketek?
nem tudom milyen büntetésre, hisz nem tudom, hogy mi lenne a vád. az, hogy zavarja, hogy a másik udvarban állatok vannak, még nem alap a feljelentéshez.
tehát szerintem még szab sértésről sincs szó. a leírásod alapján.
pereljen be polgári perben, fizesse ki a költségeket azt sírjon utána, hogy nem nyert.
Nem, nem fényképezheti a kerteteket.
Ha a szokás szerint oldalon nem csinálja meg a kerítést, akkor a jegyzőhöz kell fordulni, hogy kötelezze rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!