Gyámság? /Gyámsági jog/
A gyerekek életében (főleg kisebb korban) nagyon nagy tragédia a szülők elvesztése. A kérdésem ezzel kapcsolatban lenne.
Adott egy 22 éves Fiatal felnőtt, aki dolgozik és akinek van "saját" lakása. Van viszont 4 kisebb testvére. A testvérek közül a legidősebb 16 éves, míg a legfiatalabb 7 éves. A Szülők sajnos elhunytak.
1. Kérheti-e a legidősebb testvér a hivatalos szervektől, hogy kisebb testvéreit nála helyezzék el?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A 2. hozzászóló válasza miatt kicsit javítom a kérdésemet:
"A testvérek közül a legidősebb 16 éves, míg a legfiatalabb 7 éves. "
A FIATALABB testvérek közül a legidősebb 16 éves; a legkésőbb 7 éves. A "két középső" FIATALABB testvér 14 illetve 10 éves.
Egy 22 éves fiatal felnőtt, egy 16 éves, és egy 14 éves fiatalkorú, egy 10 éves és egy 7 éves gyermekkorú testvérpárról van szó.
A szülők elhunytak.
2. vagyok.. ó igen, félreértettem, úgy értettem, hogy a "kisebb" testvéreit, azaz a 10 év alattiakat venné magához, a "nagyobb" testvéreit meg nem... de hát már késő van...
Sajnálom, ez borzasztó lehet. :( Egyébként megkaphatja szerintem mind a 4 kisebb testvér felügyeleti jogát, de mindenképp a területi gyámhivatalhoz kell fordulnia. Ott segítséget is fog kapni mindenben. Jogi és anyagi (támogatás) segítséget is!
Először is RÉSZVÉTEM.
Egy ilyen tragédia az egész családot megrázza, de az biztos, hogy leginkább a gyerekeket, "azon belül is" a kisebb gyerekeket.
Rátérve a kérdésedre:
Mivel felnőtt testvérről van szó így kérheti a Gyámságot.
Mivel az elhunyt szülők után ő a legközelebbi hozzátartozó így nagy eséllyel meg is kapná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!